پيش بيني زامبيا براي کسب 4 ميليارد دلار از محل مالياتهاي معدنکاري
خبرگزاري تخصصي معدن- زامبيا پيش بيني مي کند همزمان با تلاش خود براي افزايش توليد مس به 1 ميليون تن در سال، اين کشور در سال آينده خواهد توانست درآمدي بالغ بر 4 ميليارد دلار آمريکا از محل مالياتهاي معدنکاري داشته باشد.
خبرگزاري تخصصي معدن- زامبيا پيش بيني مي کند همزمان با تلاش خود براي افزايش توليد مس به 1 ميليون تن در سال، اين کشور در سال آينده خواهد توانست درآمدي بالغ بر 4 ميليارد دلار آمريکا از محل مالياتهاي معدنکاري داشته باشد.
به گزارش معدن نيوز دکتر سيتومبه کو موسو کوتوانه، وزير اقتصاد زامبيا گفت که دولت پيش بيني مي کند که با توجه به تلاش مستمر صنعت معدنکاري براي توسعه، اين کشور خواهد توانست در سال آينده حدود 1858.4 ميليارد کواچاي زامبيا از اين صنعت کسب درآمد کند. او که خطاب به نمايندگان در قوه مقننه به هنگام ارائه بودجه 2011 در لوزاکا در هشتم اکتبر سخن مي گفت اظهار داشت که اين کشور 404.7 ميليارد کواچا از محل مالياتهاي حق امتيازهاي معدنکاري و 555 ميليارد کواچاي ديگر از محل مالياتهاي عقب افتاده اي که بر عهده شرکتهاي معدنکاري خارجي فعال در زامبياست کسب خواهد کرد. او گفت که توليد مس زامبيا در سال جاري از مرز 720000 تن خواهد گذشت، رقمي که آخرين بار در سال 1973 ديده شده بود. دکتر سيتومبه کو موسوکوتوانه گفت که اين رقم ما را به هدف ميان مدت 1 ميليون تني در سال نزديک مي کند. انتظار مي رود که بخشهاي معدنکاري و ساختماني، با عملياتي شدن پروژه هاي مس جديد شامل پروژه معدن کانکولا ديپ متعلق به شرکت منابع ودانتا در شرکت معادن مس کانکولاي آن در زامبيا، پشتوانه هاي رشد اقتصادي کشور را فراهم کنند. همچنين، معدن نيکل مونالي متعلق به شرکت آلبيدون جينچوان در مازابوکا در جنوب زامبيا که توليد خود را در مارس سال جاري از سر گرفت پشتوانه ديگري براي رشد خواهد بود. آقاي موسوکوتوانه گفت که تا پايان سپتامبر سال جاري سپرده هاي ناخالص بين المللي زامبيا با 198 ميليون دلار افزايش به 2121.8 ميليون دلار صعود کرده بود. اين سپرده ها هزينه چهار ماه واردات کشور را تأمين مي کنند. زامبيا در تلاش خود براي رشد بيشتر، به دنبال تنوع بخشيدن به اقتصاد متکي بر معدنکاري سنتي اش و افزايش درآمدهاي کشور است. او گفت که رونق آينده ما کمتر وابستهبه مس و بيشتر متکي بر حيات وحش، برق و پرورش گاو خواهد بود و با سرمايه گذاريهاي مداوم در زمينه هاي گوناگون اقتصادي، زامبيا مي تواند غذا و برق جنوب و شرق آفريقا را فراهم کند.