کرباسيان در نخستين سمپوزيوم بين‌المللي فعالان فرآوري مواد معدني مطرح کرد؛

دعوت از کشورهاي منطقه براي مشارکت در طرح‌هاي تحقيقاتي

دعوت از کشورهاي منطقه براي مشارکت در طرح‌هاي تحقيقاتي

پايگاه خبري معدن نيوز- نخستين سمپوزيوم بين‌المللي فعالان فرآوري مواد معدني و سومين کارگاه آموزشي بين‌المللي فرآوري سنگ آهن و فلزات پايه، با حضور 300 نفر از پيشکسوتان حوزه فرآوري مواد معدني کشور، شرکت‌هاي معدني، مشاوران، استادان دانشگاه و سازمان‌هاي دولتي و نيز مسئولان ارشد شرکت‌هاي بنام دنيا، در مرکز تحقيقات فرآوري مواد معدني ايران، صبح امروز آغاز شد.

پايگاه خبري معدن نيوز- نخستين سمپوزيوم بين‌المللي فعالان فرآوري مواد معدني و سومين کارگاه آموزشي بين‌المللي فرآوري سنگ آهن و فلزات پايه، با حضور 300 نفر از پيشکسوتان حوزه فرآوري مواد معدني کشور، شرکت‌هاي معدني، مشاوران، استادان دانشگاه و سازمان‌هاي دولتي و نيز مسئولان ارشد شرکت‌هاي بنام دنيا، در مرکز تحقيقات فرآوري مواد معدني ايران، صبح امروز آغاز شد.
به گزارش پايگاه خبري معدن نيوز، در اين برنامه که از سوي مرکز تحقيقات فرآوري مواد معدني ايران وابسته به ايميدرو برگزار شد، صاحبنظران و مديران شرکت‌هاي دنيا از کشورهايي همچون استراليا، فنلاند، کانادا، آلمان، افريقاي جنوبي و… حضور دارند.
رييس هيات عامل ايميدرو در اين مراسم از کشورهاي منطقه دعوت کرد تا در اجراي طرح‌هاي تحقيقات فرآوري مواد معدني، مشارکت کنند.
مهدي کرباسيان اظهار کرد: مرکز تحقيقات فرآوري مواد معدني ايران (واقع در کرج) با برخورداري از سابقه و تجربه بالاي نيروهاي متخصص و نيز تجهيزات پيشرفته، امکان ارائه خدمات تحقيقات فرآوري با استاندارد پذيرفته شده به شرکت‌هاي معدني و صنايع معدني ايران و نيز کشورهاي منطقه را دارد و مي‌تواند نقش مهمي در موفقيت شرکت‌هاي معدني ايفا کند.
وي افزود: اين مرکز همه تلاش خود را به کار مي‌گيرد تا کيفيت و کميت خدمات خود را ارتقا دهد و در اين زمينه، ايميدرو با پيگيري سياست توسعه همکاري‌هاي فني و تجاري با کشورهاي همسايه براي سومين سال پياپي، ميزبان کارگاه آموزشي سنگ آهن و فلزات پايه براي کارشناسان کشورهاي حوزه اکو، در اين مرکز است.
بهره‌برداري از معادن پربازده
رييس هيات عامل ايميدرو با بيان اينکه در ايران ذخاير بالا و معادن متنوعي وجود دارد که بهره‌برداري از آنها به اقتصاد ايران کمک خواهد کرد، گفت: بيشتر معادن پربازده ايران مورد بهره‌برداري قرار گرفته و لازم است معادن با بهره اقتصادي کمتر يا عيار پايين تر نيز مورد استفاده قرار گيرد که فرآوري چنين معادني در عمق بيشتر، به انرژي افزون تر نياز دارد.
وي ادامه داد: بدين ترتيب نياز صنايع معدني به انرژي افزايش مي‌يابد و باطله‌هاي معدني بيشتري توليد خواهد شد. اين در شرايطي است که براي حضور در بازار رقابتي، بايد فرآوري مواد معدني به گونه‌اي باشد که مصارف انرژي، آب و سرمايه کاهش يابد و در عين حال محصولي با ارزش افزوده بالا توليد شود. به گفته کرباسيان، رعايت مسائل زيست‌محيطي از جمله ضرورت‌هاي فعاليت‌هاي معدني است.
وي ادامه داد: مرکز تحقيقات فرآوري مواد معدني ايران، بايد در اين مسير گام‌هاي بيشتري را بردارد.
به گفته کرباسيان، توسعه پايدار بدون ابتکار، خلاقيت و نوآوري غيرممکن است. از همين رو سازمان ها، عملکرد خود را تغيير داده، پايش کنند و کارکرد خود را ارزيابي و بهبود بخشند تا بتوانند محصولات و خدمات مناسبي ارائه کنند.
رييس هيات عامل ايميدرو تصريح کرد: به دليل اينکه رهبران جهان درصدد ايجاد دنيايي پايدار و باثبات هستند، بخش معدن نقشي مهم در سال‌هاي پيش رو خواهد داشت. براي مثال در آينده نزديک، موادي که براي توليد انرژي به کار خواهد رفت متفاوت خواهد بود و انرژي بيشتري از منابع تجديد پذير تامين خواهد شد.
وي افزود: استفاده بيشتر از پيل‌هاي سوختي، هيدروژني و انرژي هسته اي، به معناي افزايش تقاضا براي کاتاليست‌ها است و در آن شرايط، عناصر نادر خاکي نقش کليدي در فناوري پاک خواهند داشت و بيشتر مورد استفاده قرار مي‌گيرند. رييس هيات عامل ايميدرو تصريح کرد: صنايع معدني به طور پيوسته به دنبال ابداعاتي هستند تا با فناوري‌هاي جديد، فرآيندهاي تجاري‌سازي و عمليات تحقيق و توسعه خود را بهبود بخشند.
کرباسيان با بيان اين که ارزيابي اطلاعات، اعتماد بيشتري را در کيفيت مواد ايجاد مي‌کند، تصريح کرد: صنايع معدني، با پيشرفت فناوري، منافع زيادي را کسب خواهد کرد و در عين حال، تجهيزات و روش‌هاي پيشرفته به سمت کاهش مصرف آب و بهره‌برداري از کاني‌هاي کم عيار حرکت خواهند کرد.
 وي ادامه داد: مرکز تحقيقات فناوري مواد معدني سعي مي‌کند از روش‌هاي نوين بهره جويد و با ايجاد ارتباطات جديد و تقويت آن با شرکت‌هاي فرآوري و مرکز تحقيقاتي دنيا، به فناوري‌هاي جديد فرآوري دست يابد و بتواند تجارب مفيدي در اين زمينه کسب کند.
اجراي 15 پروژه فرآوري
سرپرست مرکز تحقيقات فرآوري مواد معدني ايران نيز در نخستين سمپوزيوم بين‌المللي فعالان فرآوري مواد معدني و سومين کارگاه آموزشي بين‌المللي فرآوري سنگ آهن و فلزات پايه گفت: اکنون 15 پروژه فرآوري مواد معدني در سطح آزمايشگاهي در اين مرکز در حال اجراست.
غلامرضا ملاطاهري اظهار کرد: مرکز تحقيقات به عنوان يکي از بزرگترين مراکز تحقيقات فرآوري جهان با ارائه مشاوره و خدمات در زمينه فرآوري مواد معدني، تجزيه مواد شيميايي و بومي‌سازي تجهيزات فني فعاليت مي‌کند.
 وي ادامه داد: از سال 2006 تاکنون 7 هزار نمونه مواد معدني بررسي شده است و با توجه به ظرفيت بالاي اين مرکز، توانايي ارائه خدمات مختلف در زمينه فرآوري مواد معدني وجود دارد.
سرپرست مرکز تحقيقات فرآوري مواد معدني با اشاره به اينکه امروز مهم‌ترين هدف اين مرکز، دسترسي به دانش فرآوري مواد معدني و ساخت تجهيزات مرتبط است، گفت: علاوه بر فعاليت‌هاي جاري، ارتقاي دانش استخراج مواد گرانبها و نادر نيز از اهداف ما به شمار مي‌رود.
وي به برخي از دستاوردهاي اين مرکز اشاره کرد و افزود: برخي از پروژه‌هاي مهمي که در مرکز به نتيجه رسيده شامل بومي‌سازي و ساخت خط توليد شمش آنتيموان (معدن سفيدابه) و واحد سيار خردايش دومرحله‌اي و جداکننده واسطه سنگين سيکلوني است.
در حاشيه اين سمپوزيوم که در دو روز (4 و 5 آبان ماه) برگزار مي‌شود، تفاهمنامه همکاري بين ايميدرو و سازمان زمين شناسي فنلاند امضا شد. همچنين، مهدي کرباسيان، از نخستين واحد سيار خردايش دومرحله‌اي و جداکننده واسطه سنگين سيکلوني رونمايي کرد.