مديرعامل فولاد مبارکه تاکيد کرد

ارزش افزوده و آرامش در بنگاه‌ها با زنجيره کامل توليد

ارزش افزوده و آرامش در بنگاه‌ها با زنجيره کامل توليد

پايگاه خبري معدن نيوز- مديرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان گفت: مقرر است توليد فولاد در ايران از 17 ميليون تن در زمان حاضر به 55 ميليون تن در سال 1404 برسد.

پايگاه خبري معدن نيوز- مديرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان گفت: مقرر است توليد فولاد در ايران از 17 ميليون تن در زمان حاضر به 55 ميليون تن در سال 1404 برسد.
به گزارش پايگاه خبري معدن نيوز، بهرام سبحاني در مراسم آغاز بکار دومين کنفرانس آهن و فولاد ايران (متال بولتن) برگزاري اين کنفرانس در اصفهان را باعث هموار شدن مسير دستيابي به اهداف دانست و گفت: اين نشست‌ها باعث مي‌شود تا شرکت‌هاي خارجي بيش از پيش با ظرفيت‌هاي ايران آشنا شده و زمينه روابط بين‌المللي فراهم مي‌شود.
وي افزود: توليد فولاد ايران در سال 2015 ميلادي حدود 16.1 ميليون تن و ميزان مصرف آن در کشور در زمان ياد شده حدود 18.7 ميليون تن بوده است و پيش‌بيني مي‌شود اين رقم تا سال آينده به 20 ميليون و تا سال 1404 به 35 ميليون تن در سال برسد.
وي با اشاره به روند رو به رشد صادرات فولاد و روند کاهشي واردات فولاد در ايران از سال 2007 ميلادي تا 2015 گفت: امسال تراز تجارت فولاد ايران به طور قطع مثبت و ايران صادرکننده خالص فولاد خواهد شد و صادرات از واردات فولاد در کشور پيشي خواهد گرفت.
مديرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان همچنين با بيان اينکه ايران در حال طي کردن مسير توسعه تا سال 1404 است، افزود: بر اساس برنامه‌هاي سند چشم‌انداز تا افق 1404 سرانه مصرف فولاد در کشور بايد به 350 کيلو در سال برسد يعني مصرف داخلي با توجه به پيش‌بيني جمعيت يکصد ميليون نفري به 35 ميليون تن و صادرات فولاد به 20 ميليون تن خواهد رسيد.
وي سرانه مصرف فولاد در زمان حاضر در کشور را 237 کيلوگرم اعلام و تصريح کرد: اين رقم در کشور توسعه يافته‌اي مانند کره جنوبي يک‌هزار کيلوگرم است.بايد در نظر داشت سرانه مصرف فولاد يکي از شاخص‌هاي توسعه در جوامع است بطوريکه تا کمتر از يکصد کيلوگرم در سال براي کشورهاي کمتر توسعه يافته، بين يکصد تا 300 براي کشورهاي در حال توسعه و بيش از 300 کيلوگرم براي کشورهاي توسعه يافته است.
مديرعامل فولاد مبارکه گفت: ميزان مصرف فولاد در منطقه خاورميانه 53 ميليون تن در سال است که 30 ميليون آن وارداتي است، بنابراين ايران به عنوان بزرگترين توليد‌کننده فولاد در اين منطقه مي‌تواند نقش به سزايي در تأمين اين نياز داشته باشد و اين موضوع توسعه صنعت فولاد را در ايران توجيه مي‌کند.
سبحاني با اشاره به برخورداري ايران از دانش فني توليد فولاد در زمينه‌هاي ساخت تجهيزات، طراحي و ساخت واحدهاي فولادي و نيروي تحصيل‌کرده، افزود: ايران اکنون 28 ميليون تن ظرفيت آماده به کار در توليد فولاد دارد.
به گفته وي اکنون طرح‌هاي توسعه توليد فولاد کشور با ظرفيت 21 ميليون تن به خوبي در حال اجراست و به زودي به چرخه توليد کشور اضافه مي‌شوند.
سبحاني همچنين با اشاره به چالش‌هاي موجود در بخش توليد فولاد اظهار کرد: چگونگي استخراج و فرآوري سنگ آهن، آب، حمل‌ونقل، منابع انرژي و هزينه تمام شده از جمله اين چالش‌ها است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به ظرفيت‌هاي موجود در فولاد مبارکه اشاره کرد و افزود: اين کارخانه، بزرگترين توليد‌کننده آهن اسفنجي دنيا با 12 ميليون تن در سال و بزرگترين توليد‌کننده ورق‌هاي فولادي در خاورميانه و شمال افريقاست.
وي با بيان اينکه شرکت فولاد مبارکه يک درصد از توليد ناخالص داخلي (GDP) و 5 درصد توليد ناخالص داخلي بخش صنعت را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: اين شرکت حدود 50 درصد از فولاد کشور را توليد مي‌کند و همين سهم را تا سال 1404 حفظ خواهد کرد.
وي با تأکيد بر اين که ظرفيت توليد گروه فولاد مبارکه تا 1404 به 25 ميليون تن مي‌رسد. تصريح کرد: از ابتداي سال آينده ظرفيت توليد فولاد مبارکه به 10.3ميليون تن مي‌رسد.
وي با اشاره به بهره‌برداري از ساير طرح‌هاي توسعه در فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: به‌زودي حدود 1.8ميليون تن به ظرفيت توليد کارخانه اضافه مي‌شود.
سبحاني در بخش ديگري از سخنان خود با مهم خواندن مسئله تأمين گندله و آب مورد نياز براي واحدهاي توليدي در دست احداث و همچنين حمايت‌هاي مالي گفت: علاوه بر اين موارد بايد از همين الان به فکر تأمين شبکه مناسب حمل‌ونقل محصولات، تأمين انرژي، بازارهاي هدف صادراتي محصولات توليد شده در کارخانجات در دست احداث باشيم. به خاطر داشته باشيم تنها در صورت ايجاد بالانس در زنجير فولاد مي‌توانيم افق روشني در توليد فولاد داشته باشيم، در غيراينصورت مصرف‌کننده شمش در کارخانه نورد انتظار قيمت پايين تري از توليدکننده شمش دارد و همينطور توليدکننده شمش انتظار قيمت پايينتر سنگ آهن از معدن را دارد.، بنابراين اگر زنجيره توليد کامل نباشد همچنان با چالش بزرگي در اين زمينه مواجه خواهيم بود.به نظر مي‌رسد اگر مالکيت خطوط توليد که به‌صورت مجزا در بخش زنجيره فولاد قرار دارند با يکديگر ادغام شوند و کل زنجيره در يک مالکيت قرارگيرد يعني از سنگ آهن تا نورد پراکندگي نداشته باشيم آنوقت ارزش افزوده در همه بخش‌ها حاصل خواهد شد، بنابراين قرارگرفتن کل زنجيره فولاد در يک مالکيت ارزش افزوده و آرامش بيشتري ايجاد مي‌کند.
بحث بعدي مسئله پول و نقدينگي است که اکنون شرايط خوبي فراهم شده است تا شرکت‌ها و سرمايه‌گذاران خارجي نسبت به سرمايه‌گذاري در کشور رغبت بيشتري نشان دهند.علاوه بر اين اکنون بيش از هر زمان ديگر بايد به فکر کاهش هزينه‌هاي توليد باشيم تا بتوانيم در اين بازار رقابتي محصولات کيفي خود را عرضه کنيم ضمن اينکه بايد به بازاريابي براي محصولات فعلي و آينده نظر بيشتري داشته باشيم و با نگاه صادراتي و بازاريابي داخلي و خارجي به فکر تکميل طرح‌ها و توليد بيشتر باشيم.