برجام گره‌گشاي مشکل صادرات شرکت مس

برجام گره‌گشاي مشکل صادرات شرکت مس

پايگاه خبري معدن نيوز- معاون مالي و اقتصادي شرکت ملي صنايع مس ايران گفت: در حال حاضر برنامه صادرات شرکت با يک برنامه مشخص انجام و تقريباً توليد هر ماه بعد از تأمين بازار داخل محصولات به خارج از کشور صادر مي‌شود که اين دستاورد بسيار خوبي بود که پس از برجام براي شرکت مس به وجود آمد.

پايگاه خبري معدن نيوز- معاون مالي و اقتصادي شرکت ملي صنايع مس ايران گفت: در حال حاضر برنامه صادرات شرکت با يک برنامه مشخص انجام و تقريباً توليد هر ماه بعد از تأمين بازار داخل محصولات به خارج از کشور صادر مي‌شود که اين دستاورد بسيار خوبي بود که پس از برجام براي شرکت مس به وجود آمد.
به گزارش پايگاه خبري معدن نيوز به نقل از مس پرس، محسن بازارنوي با اشاره به اينکه در سال گذشته با توجه به تحريم‌هاي ناجوانمردانه بين‌المللي بخشي از توليدات شرکت در انبار‌هاي شرکت باقي مانده بود و فروش محصولات ميسر نبود، اظهار کزد: نخستين حرکتي که بعد از برجام انجام شد اين بود که تعدادي از تجار بين‌المللي و شرکت‌هايي که پيش از اين با شرکت رابطه تجاري داشتند و به ذليل تحريم‌ها قطع رابطه کرده بودند، برگشتند و در اواخر سال گذشته موفق شديم برنامه فروش تمامي محصولاتي که در انبار داشتيم را طراحي کنيم و به فروش برسانيم.
وي افزود: محصولات در حال حاضر به کشورهاي اروپايي، چين، عمان، ترکيه، امارات به فروش مي‌رسد به‌طوري‌که در حال حاضر با توجه به برنامه‌اي که پيش‌بيني‌شده در ابتدا با توليداتمان نياز بازار داخل را مرتفع مي‌کنيم و مازاد آن را با همين قراردادهاي يک‌ساله صادر مي‌کنيم.
بازارنوي با اشاره به برنامه فروش محصولات شرکت براي سال 2017 گفت: در حال حاضر براي سال 2017 در حال مذاکره هستيم و تا قبل از پايان 2016 اميدواريم برنامه فروش سال آينده ميلادي را نهايي کنيم و قراردادهاي خود را با کشورهاي طرف معامله‌ ببنديم.
معاون مالي و اقتصادي شرکت مس با بيان اينکه برجام با فراهم کردن امکان فروش محصولات شرکت باعث شد تا بخشي زيادي از بدهي‌هاي شرکت تسويه شود، گفت: پس از برجام بخشي از وجوه برگشتي فروش محصولات شرکت مس که در انبار باقي‌مانده بود صرف بازپرداخت بدهي‌هاي جاري شرکت شد و بيش از هزار ميليارد تومان از بدهي‌هاي جاري شرکت کاهش يافت.
وي تصريح کرد: بخشي ديگر از اين وجوه با يک برنامه مشخص صرف انجام پروژه‌هايي که درصد تکميل بالايي داشتند شد و تعدادي از اين پروژه‌ها در حال فعال شدن هستند و تا پايان سال به بهره‌برداري خواهد رسيد.
بازارنوي به استمهال حقوق و عوارض دولتي شرکت مس اشاره کرد و گفت: يکي ديگر از اقدامات خوبي که در سال گذشته انجام شد پيگيري ارتباط با بدهي‌هاي گذشته دولت بود. شرکت هر ساله بايد بابت برداشت از معادن حقي را به دولت پرداخت مي‌کرد که در سال‌هاي گذشته به دلايل مختلف ازجمله نقدينگي امکان پرداخت درموعد مقرر ميسر نبود. شرکت توانست به دليل حل مشکلات زيست محيطي و اجتماعي در منطقه کرمان مصوبه‌اي از هيات وزيران گرفته و بدهي‌هاي خود را به دولت از بابت حق برداشت از معادن استمهال کند تا از محل وجوه آن کارخانه‌هاي اسيد سرچشمه و خاتون‌آباد با استفاده از بهترين فناوري‌هاي روز دنيا براي کاهش آلاينده‌هاي زيست‌محيطي احداث شود.
معاون مالي و اقتصادي شرکت مس در ادامه به موضوع اقتصاد مقاومتي اشاره کرد و گفت: شرکت مس در سال گذشته در راستاي اقتصاد مقاومتي سعي داشت که در حد امکان بيشتر مواد و قطعات موردنياز خود را از بخش‌هاي داخلي تهيه کند تا از اين طريق بتواند بخشي از قيمت تمام‌شده محصولات را در سال 1394 کاهش دهد.
بازارنوي ادامه داد: در اين راستا بحث اقتصاد مقاومتي آغاز شد و  سياست شرکت نيز  بر اين قرار داده شد که تمام قطعات موردنياز خطوط توليد از داخل ايران به خصوص از استان‌هاي کرمان و آذربايجان تهيه شود و مواد و قطعاتي که امکان ساخت آن در داخل وجود ندارد از خارج تهيه شود.
وي افزود: در اين زمينه دستاوردهاي خوبي داشتيم که بخشي از آن باعث کاهش قيمت تمام‌شده و سودآوري بيشتر سهامداران شد.
بازارنوي با تأکيد بر اينکه همه اين اقدامات به‌نوعي باعث کاهش قيمت تمام‌شده محصولات شرکت شد اظهار کرد: با تأکيد بر اقتصاد مقاومتي و مديريت نقدينگي موفق شديم قيمت تمام‌شده هر تن مس محتوي شرکت را به زير 4000 دلار در امسال برسانيم.