تفاهمنامه زيست‌محيطي براي سبزتر شدن صنايع

تفاهمنامه زيست‌محيطي براي سبزتر شدن صنايع

پايگاه خبري معدن نيوز- تفاهمنامه زيست‌محيطي ميان خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان، اداره کل حفاظت محيط‌زيست استان و دانشگاه اصفهان منعقد شد.

پايگاه خبري معدن نيوز- تفاهمنامه زيست‌محيطي ميان خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان، اداره کل حفاظت محيط‌زيست استان و دانشگاه اصفهان منعقد شد.
به گزارش پايگاه خبري معدن نيوز، اين تفاهمنامه با هدف ايجاد هم انديشي علمي کاربردي در زمينه بهبود مسائل زيست‌محيطي به خصوص در بخش صنعت و توليد و با حضور رييس خانه صنعت، معدن و تجارت استان، مديرکل حفاظت محيط‌زيست استان، رييس سازمان صنعت، معدن وتجارت استان، رييس خانه صنعت، معدن و تجارت ايران، رييس سازمان جهاد کشاورزي اصفهان و معاون پژوهش و فناوري دانشگاه اصفهان امضا شد.
تشکيل کارگروه مشترک کارشناسي براي بهبود مسائل زيست‌محيطي صنايع، انجام برنامه‌هاي کوتاه مدت و ميان مدت در راستاي حرکت به سوي صنعت سبز، بررسي استانداردها و مشوق‌هاي زيست‌محيطي و ارائه پيشنهادهاي کارشناسي جديد و… زمينه‌هاي فعاليت طرف‌هاي تفاهمنامه خواهد بود و يک کارگروه مشترک براي سازماندهي فعاليت‌ها تشکيل خواهد شد.
در نشستي که به منظور امضاي اين تفاهمنامه در خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان برگزار شد، رييس اين خانه گفت: در اقتصاد، توليد جايگاه ويژه‌اي دارد و بايد ديد با انجام چه اقداماتي مي‌توانيم بدون آسيب توليد کنيم.
محمدرضا برکتين بيان کرد: امروز نياز است که دست به‌دست هم بدهيم و معادله چند مجهولي توليد و محيط‌زيست را حل کنيم که نشست امروز با همين هدف انجام مي‌شود. بايد توليد را به حداکثر و خلل هايي که ممکن است به دنبال آن ايجاد شود را به حداقل برسانيم.
وي عنوان کرد: با بعضي شيوه‌هاي خاص مثل تصفيه پساب مي‌توانيم علاوه بر رفع مسائل زيست محيطي، ارزش افزوده هم ايجاد کنيم.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان هم در ادامه، با اشاره به اينکه کشور راهي به جز توليد ندارد، گفت: اگر توليد باعث بروز آثاري در محيط‌زيست مي‌شود بايد آن آثار را از بين ببريم يا کم کنيم.
اسرافيل احمديه ادامه داد: دانشگاه هم در اين مقوله مي‌تواند کمک قابل توجهي انجام دهد تا محيط مناسب براي فعاليت‌هاي توليدي انتخاب شود.
رييس خانه صنعت، معدن و تجارت ايران هم در اين نشست با بيان اينکه محيط‌زيست فقط متعلق به نسل ما نيست و متعلق به همه نسل هاست، اظهار کرد: نبايد عده‌اي براي منافع خود منابع را از بين ببرند.
سيدعبدالوهاب سهل آبادي عنوان کرد: الان در شرايط ويژه‌اي قرار داريم که سعي همه اينست که از اين شرايط به گونه‌اي خارج شويم.
وي تاکيد کرد: امروز و در اين نشست در تعهدي مي‌گوييم که با مسوولان محيط‌زيست استان همراهيم و بايد به جاي جريمه کردن واحدها، امکانات رفع مشکلات زيست‌محيطي آنها را فراهم آوريم.
در ادامه معاون پژوهشي و فناوري دانشگاه اصفهان گفت: در استان ما کمتر مشکل محيط زيستي وجود دارد که مشابه آن در خارج از کشور نبوده و حل نشده باشد.
امير رحيمي اضافه کرد: البته کپي برداري از الگوهاي ديگر غلط است و هر راه‌حلي در شرايطي جواب مي‌دهد؛ و دانشگاه مي‌تواند در زمينه يافتن راه‌حل‌ها به متوليان امر محيط‌زيست و صنعت کمک کند.
وي تاکيد کرد: تفاهمنامه زماني موثر خواهد بود که عملياتي شود و انشالله اين تفاهمنامه از روي کاغذ به مرحله اجرا برسد.
رييس سازمان جهاد کشاورزي استان اصفهان هم در اين نشست مطرح کرد: امروز صنعت و کشاورزي به هم مرتبطند به گونه‌اي که از يک طرف بخشي از توليدات صنعت وابسته به کشاورزي است و از سوي ديگر هم اگر محصولات کشاورزي در صنعت فرآوري نشود، تغذيه مردم دچار مشکل خواهد شد.
قدرت الله قاسمي ابراز کرد: با توجه به اينکه سرنوشت محيط‌زيست و صنعت و کشاورزي به هم گره خورده است در کنار متوليان محيط‌زيست و صنعت هستيم تا از ظرفيت‌هاي موجود استفاده منطقي و حداکثري را انجام دهيم.
مديرکل حفاظت محيط‌زيست استان اصفهان هم در اين نشست بيان کرد: براي جلوگيري از مشکلات زيست‌محيطي در مرحله اول توليد بايد سرمايه لازم به کار گرفته شود و فناوري مناسب مورد استفاده قرار بگيرد.
حميد ظهرابي عنوان کرد: در سال 94 با وجود تلاش زياد، بين 130 تا 140 روز هواي آلوده داشته‌ايم و ميانگين سالانه آلودگي هواي اصفهان 3 برابر استاندارد است.
وي با اشاره به کم آبي تصريح کرد: اگر منابع و مصارف زاينده رود را در دو کفه بگذاريم، حتي در صورت اجراي پروژه‌هاي آبي که درحال‌حاضر با آن مخالفت مي‌شود، بين 600 تا 700 ميليون مترمکعب کمبود خواهيم داشت.