دانشگاه فردوسی مشهد میزبان دومین همایش ملی گوهرشناسی و کانی‌های صنعتی

تحریریه معدن نیوز
دانشگاه فردوسی مشهد میزبان دومین همایش ملی گوهرشناسی و کانی‌های صنعتی

دومین همایش ملی گوهرشناسی و کانی‌های صنعتی از تاریخ ۵ تا ۷ دی‌ماه ۱۴۰۳ در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار خواهد شد.

دومین همایش ملی گوهرشناسی و کانی‌های صنعتی از تاریخ ۵ تا ۷ دی‌ماه ۱۴۰۳ در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار خواهد شد.

این رویداد که با حمایت هلدینگ آرنا برگزار می‌شود، یکی از گردهمایی‌های مهم و تخصصی در زمینه گوهرشناسی و کانی‌های صنعتی است و فرصتی بی‌نظیر برای متخصصان، پژوهشگران و علاقه‌مندان این حوزه فراهم می‌آورد.

کیوان خانزاده، مدیر اجرایی همایش، فیروزه نیشابور را یکی از مزیت‌های برجسته ایران در عرصه گوهرشناسی دانسته و از تلاش‌های بی‌وقفه دکتر حامد فضلیانی در معرفی و رشد این محصول با ارزش به بازارهای جهانی یاد کرد.

به گفته خانزاده، این همایش به عنوان فرصتی برای معرفی توانمندی‌های علمی و صنعتی ایران در این حوزه محسوب می‌شود.

حامد فضلیانی، مدیر معدن فیروزه نیشابور، در سخنانی به روند بهره‌برداری از معادن فیروزه در ایران پرداخت و توضیح داد که پس از واگذاری معدن فیروزه نیشابور به بخش خصوصی در سال ۱۳۸۰، این صنعت شاهد رشد چشمگیری در تولید و اشتغال‌زایی بوده است. تولید سنگ خام فیروزه از حدود ۱۵ تن در سال ۱۳۸۰ به بیش از ۶۰ تن در سال ۱۳۹۸ رسید و در حال حاضر این معدن حدود ۲۱۰ نفر پرسنل دائمی دارد و بیش از بیست هزار نفر نیز به طور غیرمستقیم مشغول به کار هستند.

وی افزود: فیروزه نیشابور از دیرباز در تاریخ و فرهنگ ایران جایگاه ویژه‌ای داشته و در آثار باستانی، مانند نگین فیروزه‌ای متعلق به هزاره پنجم قبل از میلاد که در نیشابور کشف شد، به وضوح می‌توان قدمت این صنعت را مشاهده کرد.

فضلیانی همچنین اشاره کرد که فیروزه نیشابور در فرهنگ ایرانی به عنوان نمادی از پیروزی و قدرت شناخته شده است.

فضلیانی همچنین بر لزوم شناسنامه‌دار کردن تمامی گوهرسنگ‌ها و سرمایه‌گذاری در این صنعت تاکید کرد و هشدار داد که در صورت غفلت، کشورهای رقیب می‌توانند جایگاه ایران را در این صنعت از آن خود کنند.

خانزاده در پایان با اشاره به اهمیت همکاری بین دولت و بخش خصوصی برای تحقق طرح‌های ملی اشتغال در بخش گوهرسنگ‌ها، از تمامی اساتید، پژوهشگران و فعالان این حوزه دعوت کرد تا در این همایش شرکت کرده و در کارگروه‌های تخصصی آن حضور یابند.

برای ثبت‌نام در این همایش، علاقه‌مندان می‌توانند به وب‌سایت رسمی همایش به نشانی gemtechiran.um.ac.ir مراجعه کنند. ظرفیت ثبت‌نام محدود است و آخرین مهلت ثبت‌نام تا ۳۰ آذرماه ۱۴۰۳ تعیین شده است.