کرمان؛ بهشت معادن و میزبان مسابقات گوهرتراشی

وجیهه کردبچه
کرمان؛ بهشت معادن و میزبان مسابقات گوهرتراشی

دومین دوره مسابقات ملی گوهرتراشی از ۲۲ تا ۲۴ آبان‌ماه در مجتمع مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای کرمان با حضور جمعی از متخصصان و فعالان صنعت گوهرتراشی برگزار می‌شود.

دومین دوره مسابقات ملی گوهرتراشی از ۲۲ تا ۲۴ آبان‌ماه در مجتمع مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای کرمان با حضور جمعی از متخصصان و فعالان صنعت گوهرتراشی برگزار می‌شود.

این رویداد که شامل رشته‌های دامله، کاروینگ، فست و فیروزه تراشی است، در کنار نمایشگاهی از گوهرسنگ‌ها و صنایع وابسته به آن، به همت ایمیدرو و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور و با هدف توسعه صنعت گوهرسنگ برگزار شده است.

ابومحمد هاشمی، مجری سند توسعه صنعت گوهرسنگ، در مراسم افتتاح دومین دوره مسابقات ملی گوهرتراشی با اشاره به اهمیت این صنعت در سطح جهانی گفت: مجموع گردش مالی صنعت گوهرسنگ در دنیا سالانه ۱۲۰۰ میلیارد دلار است، اما ایران تنها حدود ۲ صدم درصد از این بازار جهانی را در اختیار دارد.

هاشمی افزود: اکتشافات گوهرسنگ‌ها در ایران بر اساس راهبرد ایمیدرو در ۱۱ استان آغاز شده و مراحل نهایی آن در حال پیگیری است.

وی همچنین به تلاش‌ها برای توسعه این صنعت در کشور اشاره کرد و گفت: طرح ملی صنعت گوهرسنگ به مدت سه سال است که به طور قانونمند در داخل کشور در حال اجراست و سند توسعه آن با همکاری سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مختلف تهیه شده است.

وی در ادامه اظهار داشت: امسال کرمان میزبان دومین دوره مسابقات ملی گوهرتراشی است، رویدادی که با هدف توسعه صنعت گوهرسنگ و همکاری ایمیدرو و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور برگزار می‌شود.

هاشمی همچنین از احداث یک مرکز اعتبارسنجی گوهرسنگ‌ها در کرج خبر داد و افزود: در حوزه زیرساخت‌ها نیز سازمان فنی و حرفه‌ای کشور را در تقویت این صنعت یاری خواهیم کرد. اگر موانع موجود رفع شود، ایران می‌تواند حضوری پرقدرت در عرصه جهانی این صنعت داشته باشد.

شهرکی، مدیرکل سازمان فنی و حرفه‌ای استان کرمان، در این مراسم از جایگاه ویژه استان در صادرات غیرنفتی کشور سخن گفت و افزود: کرمان با داشتن تنوع فراوان مواد معدنی، همواره در عرصه‌های مختلف معدن پیشتاز بوده است. امیدواریم این رویداد به زمینه‌سازی برای اشتغالزایی و ارتقاء بهره‌وری در کشور کمک کند.

فراهانی، کارشناس طرح گوهرسنگ، با اشاره به تنوع رشته‌های این دوره از مسابقات، از حضور رشته فیروزه تراشی برای اولین بار در این رویداد خبر داد و گفت: در این دوره از مسابقات ۱۱۹ نفر شرکت کرده‌اند که ۴۱.۱۸ درصد آن‌ها را بانوان تشکیل می‌دهند.

وی همچنین با اشاره به آمار شرکت‌کنندگان در رشته‌های مختلف افزود: در رشته دامله ۳۱ نفر، کاروینگ ۲۸ نفر، فیروزه تراشی ۲۷ نفر و فست ۲۷ نفر شرکت کرده‌اند.