معدننیوز بررسی کرد:
نیکل حالا رقابتی ترین عنصر کره زمین است
رئیس عملیات اندونزی شرکت فرانسوی Eramet اظهار داشت که برای شرکتهای غربی، بدون همکاری با شرکای چینی، کسب سود در صنعت نیکل غیرممکن شده است. این موضوع در شرایط کاهش قیمت این فلز کلیدی برای باتری خودروهای برقی اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
رئیس عملیات اندونزی شرکت فرانسوی Eramet اظهار داشت که برای شرکتهای غربی، بدون همکاری با شرکای چینی، کسب سود در صنعت نیکل غیرممکن شده است. این موضوع در شرایط کاهش قیمت این فلز کلیدی برای باتری خودروهای برقی اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
در مصاحبهای با فایننشال تایمز، ژروم بودله، مدیرعامل Eramet Indonesia، تأکید کرد که فناوری، تخصص و تجهیزات چینی برای تولید نیکل با قیمت رقابتی ضروری هستند. او گفت: «فکر نمیکنم بتوان بدون همکاری با [شرکتهای چینی] موفق شد. ریسک این است که رقابتی نباشید و هزینههای سرمایهگذاری (Capex) بهمراتب بالاتر باشد. بنابراین باید عملگرایانه برخورد کرد.»
تسلط چین بر صنعت نیکل اندونزی اندونزی، بزرگترین تولیدکننده نیکل در جهان، طی سالهای اخیر با تسلط شرکتهای چینی در این حوزه روبرو شده است. شرکت Eramet، که یکی از معدود شرکتهای غربی فعال در این صنعت است، در معدن Weda Bay اندونزی با همکاری Tsingshan Holding Group چین فعالیت میکند.
با این حال، پروژه مشترک Eramet و BASF آلمان برای احداث یک پالایشگاه ۲.۶ میلیارد دلاری نیکل-کبالت در Weda Bay به دلیل وجود عرضه کافی نیکل باتریگرید، لغو شد. بودله دلیل این تصمیم را «مشکلات» بازار و کاهش قیمت نیکل عنوان کرد. ضرورت استفاده از فناوری چینی بودله تأکید کرد که همکاری با چین برای شرکتهای غربی راهی برای کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری است. فناوری چینی HPAL (لیچینگ اسیدی تحت فشار بالا) که برای استخراج نیکل باتریگرید از سنگ معدن کمکیفیت استفاده میشود، به گفته او در ساخت کارخانههای فرآوری نیکل حیاتی است.
«چینیها اقتصاد مقیاس را در تجهیزات این کارخانهها بهخوبی مدیریت کردهاند.»
طی دو دهه گذشته، پروژههای HPAL توسط شرکتهای غربی در مکانهایی مانند کالدونیای جدید و استرالیا به دلیل هزینههای بالا و مشکلات فنی شکست خوردهاند. اما فناوری چینی باعث شده چنین پروژههایی سریعتر و مقرونبهصرفهتر ساخته شوند.
رقابت محدود شرکتهای غربی پس از ممنوعیت صادرات سنگ معدن نیکل توسط اندونزی در سال ۲۰۲۰، شرکتهای چینی میلیاردها دلار در این کشور سرمایهگذاری کردند و تسلط خود را بر صنعت نیکل تثبیت کردند. در مقابل، حضور شرکتهای غربی در این صنعت بسیار محدود است. برای مثال، سال گذشته شرکت آمریکایی Ford با همکاری Vale Indonesia و Huayou Cobalt چین یک کارخانه ذوب نیکل احداث کرد.
اندونزی اکنون ۵۷ درصد تولید جهانی نیکل تصفیهشده را به خود اختصاص داده است و پیشبینی میشود این سهم تا پایان دهه به ۶۹ درصد افزایش یابد. این رشد تولید باعث تعطیلی معادن در سایر کشورها شده است. نگاه به آینده Eramet قصد دارد تمرکز خود را بر فرصتهای معدنی و اکتشافی در اندونزی افزایش دهد. بودله توضیح داد: «تمام ظرفیت نصبشده در اندونزی طی سالهای آینده به سنگ معدن بیشتری نیاز خواهد داشت و ما معتقدیم که اکتشاف بیشتری ضروری است.»
او همچنین تصمیم آمریکا برای عدم امضای توافق مواد معدنی حیاتی با اندونزی را اشتباه دانست. این توافق میتوانست نیکل اندونزی را برای مشوقهای قانون کاهش تورم (IRA) واجد شرایط کند.