مشارکت مجتمع سنگآهن سنگان با افغانستان در استخراج سنگ آهن
نشست خبری علی رسولیان؛ مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان در محل مجتمع واقع در شهرستان خواف با اصحاب رسانه امروز برگزار شد.
نشست خبری علی رسولیان؛ مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان در محل مجتمع واقع در شهرستان خواف با اصحاب رسانه امروز برگزار شد.
رسولیان در ابتدا با اشاره به اهداف سفر خبرنگاران به این منطقه گفت: باید در نظر داشت که علی رغم شرایط جوی خاص منطقه همچون بادهای ۱۲۰ روزه که گاها سرعتی بالای ۶۰ کیلومتر بر ساعت را به ثبت میرسانند، فعالیت معدنی و استخراج ۲۰۰ هزار تن سنگآهن در شبانه روز قابل توجه است.
وی در ادامه گفت: برنامه هفتم رشد ۱۳ درصدی برای بخش معدن و صنایع معدنی در نظر گرفته که مستلزم در نظر گرفتن راههای جدید برای این بخش است.
رسولیان در ادامه گفت: ایران در رتبه دهم ذخایر سنگ آهن قرار دارد که منظقه سنگان با ۱.۲ میلیارد تن ذخیر زمینشناسی که در خود جای داده، میتواند نقش موثری در اقتصاد کشورمان داشته باشد و برنامه ما تامین ۳۰ درصد سنگ آهن کشور است.
مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان ادامه داد: آمار مثبتی از عملکرد ۶ ماهه مجتمع وجود دارد که نسبت به سال گذشته ۴۶ درصد رشد نشان میدهد و از برنامههای مود نیز تا اینجای کار ۲۱ درصد از برنامه جلوتر هستیم.
وی در ادامه با اشاره به اهداف این مجتمع گفت: از اهداف این مجتمع توسعه و تکمیل اکتشافات است که با کشف ۳۵ محدوده معدنی جدید نتایج خوبی رقم خواهد زد و انتظار میرود که تا پایان سال حداقل یک معدن بزرگ سنگ آهن به مجموعه اضافه شود.
وی ادامه داد: معدن ما جوان محسوب میشود که همکاران من در بخش فنی در حال اجرای اکتشافات بیش از ۱۰۰۰ متر هستند و هدف ما نیز توسعه اکتشافات چه در عمق و چه در تعداد است.
رسولیان در خصوص توسعه زیرساختهایی همچون جاده، برق، گاز و … گفت: ۱۲.۵ میلیون تن کنسانتره در منطقهای که ما در آن قرار داریم تولید میشود که به همین میزان گندله در این منطقه تولید میشود. به همین منظور ما باید تولید انرژی و انتقال آب را از اهدف خود قرار بدهیم.
وی در خصوص مشارکت با افغانستان در استخراج سنگ آهن گفت: در حال مذاکره با افغانستان هستیم و در نمایشگاهی که اخیراً در این کشور برگزار شد، مذاکرات خوبی صورت گرفت که امیدواریم به نتایج مثبتی هم ختم شود. در کنار این مورد باید توجه داشت که باید مردم منطقه را نیز در تولید و توسعه این مجتمع دخیل کرد و تحولی با مشارکت مردم در منطقه ایجاد کرد.
وی در خصوص نحوه دستیابی به این اهداف و اقدامات اجرایی در راستای نیل به این اهداف گفت: برای دستیابی به این اهداف برنامههای اجرایی تبیین شده که از جمله آن ها میتوان به تهیه سنگ شکن های جدید، هوشمندسازی معادن، توسعه زیرساختها و … اشاره کرد.
وی همچنین افزود: از ابتدای سال ماشینآلات جدیدی حداقل معادل ۳ هزار میلیارد تومان وارد منطقه شده که می تواند اثرات مثبتی بر روند تولید و توسعه مجتمع سنگ آهن سنگان داشته باشد.
رسولیان در خصوص مسئولیتهای اجتماعی هم گفت: به این جمعبندی رسیده ایم که باید اقدامات موثری در این راستا همچون انرژیهای نو و ایجاد جادههای جدید صورت بگیرد و عملیاتهای اجرایی بسیاری از آن ها نیز آغاز شده است.
علی رسولیان، مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان در پاسخ به سوال اختصاصی خبرنگار معدن نیوز در خصوص سرمایهگذاری و حرکت به سمت معادن افغانستان گفت: تلاش ما همکاری با بخش خصوصی افغانستان در جهت تامین برخی ملزومات استخراج است. در نمایشگاه اخیر مطالعات زمینشناسی این کشور را مطالعه کردم و تا جایی که مشاهده کردم به جز برخی مناطق نزدیک مرز با ایران که توسط بخش خصوصی افغانستان در حال فعالیت است، همچنان اکتشاف و استخراج قابل توجهی در این کشور اتفاق نیافتاده است.
رسولیان ادامه داد: پیشتر منطقه ویژه سنگان در دولت و مجلس شورای اسلامی تصویب شده بود که پیشنهادی که ما داریم، ایجاد این منطقه ویژه به صورت مشترک در مرز ایران و افغانستان است تا با همکاری مشترک و با توجه به مسیر ریلی تا هرات بتوانیم زمینه های همکاری با افغانستان را ایجاد کنیم.
مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان در پاسخ به سوال دیگری از خبرنگار معدننیوز در خصوص حرکت این مجتمع به سمت انرژی پاک و نحوه تعامل با دولت در این خصوص گفت: ما در تابستان امسال برق سبز را با قیمتهای بالایی خریدیم که خوشبختانه با قطعی چندانی مواجه نشدیم و برای ایجاد زیرساخت های انرژی سبز در کنار الزام قانونی، علاقهمندیم که جدای از سرمایهگذاری معدنی در این منطقه در سایر بخشها نیز سرمایهگذاری کنیم.