معدننیوز بررسی کرد:
عربستان تمرکز صندوق سرمایهگذاری ملی را به اقتصاد داخلی معطوف میکند
به نقل از رویترز صندوق سرمایهگذاری ملی عربستان سعودی قصد دارد سرمایهگذاریهای خارجی خود را حدود یکسوم کاهش دهد
به نقل از رویترز صندوق سرمایهگذاری ملی عربستان سعودی قصد دارد سرمایهگذاریهای خارجی خود را حدود یکسوم کاهش دهد.
یاسر الرمیان، مدیر این صندوق، روز سهشنبه در یک کنفرانس در ریاض اعلام کرد که این اقدام با هدف استفاده از منابع صندوق برای تامین مالی برنامههای کاهش وابستگی اقتصاد کشور به نفت صورت میگیرد.
الرمیان در پنلی متشکل از رهبران حوزههای کسبوکار، فناوری و مالی گفت که صندوق سرمایهگذاری عمومی (PIF) تمرکز بیشتری بر اقتصاد داخلی دارد و تلاش میکند سهم سرمایهگذاریهای بینالمللی را از 30 درصد به حدود 18 تا 20 درصد از کل سرمایهگذاریها کاهش دهد.
رهبران جهانی در حوزه کسبوکار، فناوری و مالی برای حضور در نشست سالانه “ابتکار سرمایهگذاری آینده” (FII) در ریاض گرد هم آمدهاند. این رویداد فرصتی برای شرکتکنندگان است تا روابط خود را با برخی از بزرگترین شرکتهای سعودی و صندوق سرمایهگذاری ملی 925 میلیارد دلاری آن گسترش دهند.
این رویداد همچنین آزمونی برای سنجش تمایل سرمایهگذاران به تغییرات اقتصادی عربستان است، بهویژه در زمانی که نگرانیهایی از تشدید تنشها در خاورمیانه وجود دارد.
صندوق سرمایهگذاری ملی عربستان وسیله اصلی ولیعهد محمد بن سلمان برای هدایت اقتصاد کشور به سمت کاهش وابستگی به نفت است و با سرمایهگذاری صدها میلیارد دلاری در حال توسعه بخشهای جدید و ایجاد منابع درآمدی پایدارتر است. با این حال، این صندوق به دلیل افزایش هزینهها، برخی از پروژههای کلان (مگا پروژهها) خود را کاهش داده است.
الرمیان اشاره کرد که رویکرد صندوق در سرمایهگذاریها تغییر کرده و تمرکز بر ایجاد سرمایهگذاریهای مشترک با شرکتهای بینالمللی و داخلی است. او در این کنفرانس اظهار داشت: “اکنون شاهد تغییر از درخواست برای سرمایهگذاری مستقیم صندوق به سمت سرمایهگذاریهای مشترک هستیم.”
وزیر سرمایهگذاری عربستان، خالد الفالح، روز سهشنبه اعلام کرد که تعداد شرکتهای خارجی با دفتر مرکزی منطقهای در عربستان به 540 شرکت رسیده است که از هدفگذاری 500 شرکت تا سال 2030 فراتر رفته است.
بهعنوان نمونه، بانک میزوهو، به گفته مدیر عامل آن ماساهیکو کاتو، قصد دارد دفتر مرکزی منطقهای خود را در “کافد” (مرکز مالی ملک عبدالله) در ریاض تاسیس کند.
نفت همچنان رکن اصلی اقتصاد عربستان است و وزیر انرژی این کشور، شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، در همین رویداد تاکید کرد که عربستان متعهد به حفظ ظرفیت تولید نفت خام خود در سطح 12.3 میلیون بشکه در روز است.