حرکت گهرزمین بر ریل توسعه با رشد تولید، بومی‌سازی و گسترش اکتشافات

وجیهه کردبچه
حرکت گهرزمین بر ریل توسعه با رشد تولید، بومی‌سازی و گسترش اکتشافات

مجمع‌‌عمومی عادی سالیانه شرکت معدنی‌وصنعتی گهرزمین برای سال مالی منتهی به ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۳ در هتل المپیک تهران برگزار شد.

مجمع‌‌عمومی عادی سالیانه شرکت معدنی‌وصنعتی گهرزمین برای سال مالی منتهی به ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۳ در هتل المپیک تهران برگزار شد.

در مجمع‌عمومی عادی سالیانه این شرکت پس از استماع گزارش هیأت‌‌مدیره در خصوص عملکرد سال مالی منتهی به ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۳ و همچنین استماع گزارش حسابرس مستقل و بازرس؛ صورت‌های مالی مربوط به سال مالی منتهی به ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۳ “کگهر” بررسی و به تصویب رسید.

در مجمع عمومی سالیانه شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین، محمد محیاپور مدیرعامل این شرکت، گزارشی جامع از عملکرد یک‌ساله، دستاوردهای کلیدی و برنامه‌های آتی ارائه داد.

وی با اشاره به رشد تولید، افزایش بهره‌وری، توسعه پروژه‌های اکتشافی، بومی‌سازی تجهیزات و ارتقای ساختار مالی، آینده‌ای روشن برای گهرزمین ترسیم کرد.

محمد محیاپور در این مجمع از همراهی و همدلی مجموعه در مسیر تحقق اهداف شرکت قدردانی کرد و اظهار داشت: خوشحالیم که بخشی از رسالت‌ خود نسبت به سهامداران را با همراهی هیئت‌مدیره محترم و همکاران پرتلاش محقق کرده‌ایم.

وی در ادامه به مروری بر تاریخچه شرکت پرداخت و گفت: شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در سال ۱۳۸۳ تأسیس شد و در سال ۱۳۹۷ وارد فرابورس گردید. در دو دهه گذشته، سرمایه ثبتی شرکت رشد یافته و امروز با برنامه‌ریزی برای سال ۱۴۰۴، به‌دنبال بهره‌برداری از پروژه‌های مهم هستیم.

محیاپور معدن گهرزمین را یکی از اصلی‌ترین دارایی‌های سهامداران دانست و خاطرنشان کرد: با ذخیره‌ای بالغ بر ۶۴۰ میلیون تن، شرکت توانسته سهم ۲۳ درصدی از تولید سنگ آهن کشور، ۱۲ درصد از کنسانتره و ۱۱ درصد از گندله و ۹ درصد آهن اسفنجی را به خود اختصاص دهد.

وی با تأکید بر جایگاه ممتاز گهرزمین در بازار سرمایه، افزود: در فرابورس، رتبه نخست شفافیت را در اختیار داریم و رتبه اعتباری بلندمدت شرکت نیز A تعیین شده است.

در ادامه، مدیرعامل گهرزمین به روند رو به رشد تولید اشاره کرد: میزان تولید از ۳۳ میلیون تن در سال ۱۴۰۱ به ۴۲ میلیون تن در سال ۱۴۰۳ افزایش یافته است.

وی با اشاره به چالش ناترازی انرژی، تصریح کرد که کاهش برخی اقلام فروش، ناشی از تبدیل بخشی از تولیدات به مصرف داخلی در قالب زنجیره ارزش بوده است.

محیاپور از رشد ۳۸ درصدی درآمد عملیاتی نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: درآمد عملیاتی از ۳۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۵۲ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ افزایش یافته و سود خالص شرکت نیز با رشد ۱۸ درصدی، از ۱۱.۷ به ۱۴.۴ هزار میلیارد تومان رسیده است.

مدیرعامل گهرزمین، تمرکز شرکت بر پروژه‌های سودده و دارای ارزش افزوده را راهبرد اصلی دانست و افزود: پروژه‌هایی نظیر آبگیری از باطله‌های کنسانتره با کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب، اکتشافات در پهنه‌های جبال بارز زاهدان و جیرفت و پروژه‌های توسعه‌ای مجتمع زاهدان در اولویت هستند.

وی از پروژه ویژه حفاری در زاهدان با وسعت ۴۵۰ کیلومتر مربع نیز یاد کرد و گفت: تاکنون بیش از ۲۰ هزار متر حفاری انجام شده و برنامه آغاز عملیات صنعتی در سال جاری در دستور کار است.

محیاپور با اشاره به بومی‌سازی گسترده در شرکت، اعلام کرد: با همکاری ۱۸ شرکت دانش‌بنیان، از خروج ۲۱ میلیون یورو ارز جلوگیری شده است. دستگاه دامپتراک ۱۵۰ تنی ساخت داخل با پیشرفت ۹۰ درصدی تا دو ماه آینده وارد مدار خواهد شد.

در بخش دیگری از سخنان مدیرعامل گهرزمین، به اقدامات راهبردی شرکت در حوزه سرمایه‌گذاری و مدیریت منابع نیز اشاره شد. احیا و توسعه شرکت «همیار گهر حدید سیرجان» با هدف کاهش هزینه‌های بهره‌برداری در عملیات معدن‌کاری، بهینه‌سازی روند مناقصات معدنی و ارتقای بهره‌وری عملیاتی، از جمله اقدامات کلیدی در ماه‌های اخیر بوده است.

همچنین، خرید سهام شرکت فولاد مشیز بردسیر به‌عنوان گامی مؤثر در راستای تنوع‌بخشی به سبد تولید، ایجاد ارزش افزوده بالاتر و افزایش توان رقابتی گهرزمین، از دیگر تصمیمات مهم مدیریتی این مجموعه به شمار می‌رود.

ورود هدفمند به حوزه‌های مس و طلا، کسب رتبه نخست شفافیت در بازار فرابورس، قرار گرفتن در جایگاه پنجاهم فهرست IMI100 و تلاش پیگیرانه برای کاهش بهره مالکانه، از دیگر دستاوردهای قابل توجه این شرکت در دو سال گذشته عنوان شد.

محیاپور با تأکید بر تداوم این مسیر موفقیت‌آمیز، سال ۱۴۰۴ را «سال سرمایه‌گذاری برای تولید» در گهرزمین معرفی کرد.

مدیرعامل گهرزمین، از تحقق ۱۰۰ میلیارد تومان تعهدات مسئولیت اجتماعی شرکت در دو سال اخیر خبر داد.

محیاپور سیاست‌های راهبردی آینده شرکت را شامل توسعه متوازن زنجیره ارزش، جذب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی، تمرکز بر اکتشاف، تکمیل پروژه‌های با ارزش افزوده، شفافیت مالی، و ارتقای بهره‌وری منابع انسانی دانست.

گفتنی است در پایان مجمع عمومی عادی “کگهر” ۱۴۷ تومان به ازای هر سهم سود تقسیم شد و روزنامه جهان صنعت به عنوان روزنامه کثیرالانتشار انتخاب شد.

همچنین در جریان برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین، موضوعات مختلفی از جمله سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت، افزایش سرمایه در شرکت‌های سرمایه‌پذیر، استفاده از مشوق‌های مالیاتی و همچنین افزایش درصد سهام شناور آزاد مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در پایان مجمع عمومی فوق‌العاده “کگهر” افزایش سرمایه در دو مرحله از ۷.۵ به ۱۱ همت و از ۱۱ به ۱۵ همت به تصویب هیات مدیره و سهامداران رسید.