باد بزرگترین منبع تولید برق انگلیس شد

تحریریه معدن نیوز
باد بزرگترین منبع تولید برق انگلیس شد

نیروی بادی در انگلیس، در سال۲۰۲۴ از گاز طبیعی پیشی گرفت و برای نخستین بار، بزرگترین منبع تولید برق این کشور برای کل سال شد.

نیروی بادی در انگلیس، در سال۲۰۲۴ از گاز طبیعی پیشی گرفت و برای نخستین بار، بزرگترین منبع تولید برق این کشور برای کل سال شد.

اپراتور سیستم انرژی ملی انگلیس (NESO)، در گزارش برق ۲۰۲۴ خود اعلام کرد: در سال گذشته، باد برای نخستین بار برای کل سال، بزرگترین منبع تولید برق بود و سهم ۳۰ درصدی داشت.

بعلاوه، انرژی‌های تجدیدپذیر برای نخستین بار، به مدت چهار فصل متوالی تا سه ماهه سوم سال ۲۰۲۴، بیش از ۵۰ درصد از برق انگلیس را تولید کردند و میانگین تولید برق این منابع در طول سال ۲۰۲۴، به ۵۱ درصد رسید.

سهم گاز طبیعی در سال میلادی گذشته، به طور متوسط ​​۲۶.۳ درصد بود، در حالیکه نیروی هسته‌ای، سهم ۱۴ درصدی و انرژی خورشیدی، سهم پنج درصدی از تولید برق در انگلیس داشت.

خاموش شدن آخرین نیروگاه زغال‌سوز انگلیس در سال گذشته، لحظه‌ای عظیم در سیستم برق این کشور بود. نیروگاه «راتکلیف-آن-سوار» در پایان سپتامبر تعطیل شد و به ۱۴۲ سال تولید برق با زغال‌سنگ در انگلیس پایان داد. انگلیس اولین کشور گروه هفت بود که زغال‌سنگ را حذف کرد.

اپراتور سیستم انرژی ملی انگلیس، این تعطیلی را نقطه عطف بزرگی در مسیر رسیدن به سیستم برق کاملا پاک اعلام کرد. زغال‌سنگ در سال ۲۰۲۴، در تولید برق فقط ۰.۶ درصد سهم داشت.

اندیشکده انرژی «امبر» در گزارش ماه گذشته خود پیش‌بینی کرده بود که تولید برق منابع تجدیدپذیر در انگلیس، در سال ۲۰۲۴، از تولید برق با مصرف سوخت‌های فسیلی فراتر خواهد رفت.

در حالیکه انگلیس در کربن‌زدایی شبکه برق و تقویت سهم تجدیدپذیرها در سبد برق، در سال‌های اخیر، پیشرفت کرده است، همچنان از گاز طبیعی فراوانی برای تولید برق، گرمایش خانه و دیگ‌های بخار استفاده می‌کند.

اپراتور سیستم انرژی ملی انگلیس در نوامبر هشدار داده بود گذار انگلیس به سوی یک سیستم تولید برق کم آلاینده، با مشکلاتی از جمله نیاز به سرمایه‌گذاری عظیم در خطوط انتقال برق و تغییرات الگوی تقاضا، روبروست.

بر اساس گزارش اویل پرایس، دولت انگلیس، ماه گذشته، اعلام کرد این کشور تولید ۹۵ درصدی برق پاک را تا سال ۲۰۳۰ هدف گذاری کرده که در مقایسه با وعده حزب کارگر برای برق کاملا پاک تا پایان دهه جاری، عقب نشینی محسوب می‌شود.

منبع: ایسنا