ایران و آفریقا در مسیر همکاری‌های اقتصادی؛ هدف‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری تجارت سالانه

تحریریه معدن نیوز
ایران و آفریقا در مسیر همکاری‌های اقتصادی؛ هدف‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری تجارت سالانه

وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که ایران برنامه‌ریزی کرده است تا حجم مبادلات تجاری با کشورهای آفریقایی را به سطح سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دلار برساند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که ایران برنامه‌ریزی کرده است تا حجم مبادلات تجاری با کشورهای آفریقایی را به سطح سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دلار برساند.

محمد اتابک امروز در مراسم افتتاحیه سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا که با حضور مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری، و محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور و رئیس ستاد آفریقا در محل اجلاس سران برگزار شد، اظهار داشت: دوستی ایران و آفریقا، یک پیوند دیرپای فرهنگی و تاریخی است که امروز به سرمایه‌ای گرانقدر تبدیل شده است.

مبادلات فعلی؛ پایین‌تر از ظرفیت موجود

وزیر صمت با اشاره به سطح فعلی روابط اقتصادی دو طرف، گفت: حجم تجارت ایران با آفریقا اکنون تنها ۳ درصد از صادرات و یک درصد از واردات کشور را تشکیل می‌دهد که به حدود ۸۰۰ میلیون دلار محدود شده است.

وی افزود: ما در نظر داریم که افق همکاری ایران و آفریقا به سطح سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دلار برسد و برای دستیابی به این هدف، برنامه‌های کلانی تدوین کرده‌ایم.

محورهای کلیدی توسعه همکاری‌ها

اتابک برای افزایش روابط اقتصادی و تجاری ایران و آفریقا، چندین محور کلان را معرفی کرد که شامل موارد زیر می‌شود:

– توسعه زیرساخت‌ها، احداث شهرک‌های صنعتی و پالایشگاه‌ها

– گسترش انرژی‌های نوین و کشت فراسرزمینی

– راه‌اندازی خطوط کشتیرانی به جنوب و جنوب غرب آفریقا

– راه‌اندازی خطوط هوایی

– تسهیل تبادلات بانکی و تهاتر با مکانیسم تسویه از طریق صندوق ارزی

– تدوین برنامه عملیاتی معادن استراتژیک آفریقا

– تخصیص ۲ میلیارد یورو تسهیلات از سوی صندوق توسعه ملی

– افزایش تعداد اتاق‌های بازرگانی مشترک از ۱۳ به ۲۰ مورد

– ارتقای تعداد رایزنان تجاری به ۱۲ نفر

– تأسیس صندوق توسعه مشترک ایران و آفریقا

اتابک همچنین از تأسیس صندوق توسعه مشترک ایران و آفریقا خبر داد و گفت: این صندوق با هدف جذب ۲ میلیارد دلار سرمایه و پوشش ۷۵ درصدی بیمه‌ای، ریسک‌های تجاری را کاهش می‌دهد.

وی بر اهمیت ایجاد نمایشگاه‌های دائمی و مجازی ایران و آفریقا تأکید کرد و افزود: با شناسایی نیازمندی‌های تولیدی و معدنی، می‌توانیم گام‌های بزرگی در تأمین متقابل برداریم.

توانمندی‌های فناورانه ایران برای آفریقا

وزیر صمت اعلام کرد که ایران آمادگی دارد تا توانمندی‌های فناورانه و نیروی متخصص خود را در اختیار کشورهای آفریقایی قرار دهد.

وی افزود: سومین اجلاس ایران و آفریقا، حرکت بزرگی در روابط دو طرف است. تلاش داریم با الگویی کارآفرینانه و مشارکت دانشگاه‌ها، بخش خصوصی و تولیدکنندگان، عصر نوینی در همکاری‌های دوجانبه خلق کنیم.

منبع: مهر