ايجاد زنجيره توازن در فولاد مبارکه با اجراي طرح‌هاي توسعه‌اي

ايجاد زنجيره توازن در فولاد مبارکه با اجراي طرح‌هاي توسعه‌اي

مديرعامل فولاد مبارکه اصفهان گفت: طرح‌هاي توسعه‌اي يک زنجيره توازن را در گروه فولاد مبارکه ايجاد خواهد کرد.

مديرعامل فولاد مبارکه اصفهان گفت: طرح‌هاي توسعه‌اي يک زنجيره توازن را در گروه فولاد مبارکه ايجاد خواهد کرد.
بهرام سبحاني در نشست خبري خود با اصحاب رسانه که به مناسبت دهه مبارک فجر برگزار شد با بيان اين مطلب گفت: قرارداد سه طرح توسعه نوردگرم شهيد خرازي، توسعه فولاد هرمزگان و توسعه فولادسپيد دشت، به نحوي منعقد شده تا حداقل 50 تا 60 درصد پروژه‌ها در بخش‌هاي سيويل، اتوماسيون و…توسط پيمانکاران توانمند داخلي انجام گيرد، در واقع در اين قرارداد حدود 450 ميليون يورو کار توسط پيمانکاران داخلي انجام مي‌شود.
وي ادامه داد: در اين ميان اگر انجام 100 درصدي پروژه‌ها را به شرکت‌هاي داخلي واگذار مي‌کرديم در خصوص تأمين منابع مالي و دادن پيش پرداخت با مشکل مواجه مي‌شديم که اين موضوع با استفاده از فاينانس حل شده است.
سبحاني با اشاره به سفر اخير خود با هيات همراه رييس‌جمهوري به اتحاديه اروپا و اقدامات انجام شده در فضاي سياسي فعلي کشور اظهار کرد: از سال گذشته فولادمبارکه به منظور گسترش و توسعه ارتباط‌هاي خود در دوران پسابرجام برنامه‌ريزي و مذاکراتي در جهت بررسي چگونگي انجام طرح‌هاي توسعه خود با استفاده از شرکت‌هاي خارجي نمود که با سفر رييس‌جمهوري به اتحاديه اروپا و عقد قرارداد با طرف‌هاي خارجي کليد خورد.
مديرعامل فولاد مبارکه، اصفهان را نيازمند اشتغال و توليد دانست و گفت: در شرايط فعلي اتکا به فروش نفت با توجه به روند نزولي قيمت نفت، تنها مي‌تواند در تأمين حقوق کارمندان، بازنشستگان و يارانه کارساز باشد و براي عبور از اين شرايط نياز به سرمايه گذاري‌هاي جديد است.براي سرمايه‌گذاري نيز منابع مالي اولويت دارد که منابع خارجي ارزان قيمت مي‌تواند اين کاستي‌ها را جبران کند.
سبحاني با مقايسه شرايط استفاده از تسهيلات بانکي و فاينانس گفت: فرصتي که بعد از برجام به‌دست آمده، باعث شده تا به منابع مالي خارجي ارزان قيمت دسترسي داشته باشيم و باتوجه به رکود حاکم بر صنعت فولاد، بهترين زمان ممکن براي سرمايه‌گذاري نيز به‌دست آمده است. کشور در حال توسعه بوده و اشتغال نياز امروز کشور است. البته با ورود سرمايه‌گذاران خارجي به پروژه‌هاي توسعه صنعت فولاد، انتقال فناوري هم صورت خواهد گرفت که اين مزيت به نفع مملکت خواهد بود.
وي ادامه داد: سرمايه‌گذار داخلي براي انجام پروژه‌هاي توسعه خود، ناگزير است شرايط بانک‌هاي داخلي يعني دريافت وام با نرخ بهره حداقل 20 درصد و شرايط بازپرداخت خاص را قبول کند چه بسا برخي از بانک‌ها در مقياس چنين پروژه هايي وام پرداخت نمي‌کنند و اين در حالي است که فاينانس، نرخ بهره پايين، مطابق با نرخ جهاني داشته و بازه زماني بازپرداخت آن 5 تا 7 سال، آن هم پس از تکميل پروژه خواهد بود، علاوه بر اينکه در هنگام انجام پروژه تزريق پول نيز صورت مي‌گيرد.
مديرعامل فولادمبارکه تصريح کرد: در بخش تجهيزات ساخت داخل، تأمين مالي نيز با هزينه‌هاي بالايي همراه است که همين مسئله توليدکنندگان را با مشکل روبه‌رو مي‌سازد. بدين لحاظ، توليدکنندگاني مي‌توانند توليدات خود را صادر کنند که با استفاده از فاينانس خارجي در برابر تغيير نرخ ارز با ريسک کمتري روبه‌رو شوند.
سبحاني درباره پيش‌بيني آينده بازار فولاد در پايان برنامه پنجم توسعه با توجه به پسا تحريم، گفت: پيش‌بيني‌هاي جهاني به گونه‌اي است که تا سال 2025 توليد و مصرف از 6/1 ميليارد تن به 2 ميليارد تن برسد که تا حدودي خوش بينانه است اما با توجه به اينکه فولاد هيچگونه جايگزيني ندارد، يکي از کشورهايي که مزيت توليد دارد ايران است. با توجه به اينکه در طول چند سال آتي به دليل هزينه‌هاي حمل‌ونقل، بسياري از واحدهاي توليدي کشورهاي مختلف تعطيل خواهند شد و همچنين روند افزايشي مصرف فولاد در جهان، ايران هم بايد با توجه به مزيت هايي از جمله دارا بودن سنگ آهن، انرژي و…، بخشي از بازار را در اختيار بگيرد.
وي با اشاره به رشد صنعت فولاد در کشور چين و چگونگي همراهي فولادسازان با اين کشور گفت: کاهش رشد اقتصادي چين، تهديد جدي براي ما محسوب شد که امسال شاهد آن بوديم. چين با کاهش رشد از 14 به 7 درصد، با مازاد توليد مواجه شد و با انجام صادرات محصولات فولادي در سايه حمايت‌هاي دولتي کشور خود، ضربه بزرگي به فولاد سازان دنيا وارد نمود.
مديرعامل فولاد مبارکه اهداف صادراتي شرکت را چنين برشمرد و افزود: وقتي تقاضاي بازار داخل متناسب با رشد توليد بالا رود صادرات کمتر مي‌شود، فولادمبارکه در افزايش ظرفيت، سهم 30 درصدي در صادرات را حفظ خواهد کرد. بازار هدف ما بيشتر اروپا خواهد بود، اگر چه اکنون بازار گسترده صادراتي در ارمنستان، عراق، افغانستان، حاشيه خليج‌فارس، امارات، قطر، جنوب شرقي آسيا داريم ولي حضور در بازارهاي اروپايي که خود قطب توليد فولاد دنيا است، رقابت در کيفيت، استاندارد را براي ما به همراه خواهد داشت و همين موضوع فولاد مبارکه را به عنوان يک الگو درصنعت فولاد کشور مطرح نموده، زيرا ما توانسته‌ايم خود را با سيستم‌هاي نوين مديريت و بهره‌برداري روز تطبيق دهيم.
سبحاني افزود: رکود بازار مقطعي بوده و هر چند سال يکبار رخ داده است. پس از رفع بحران‌هاي کشورهاي منطقه اگر وضعيت بازار اين کشورها را مدنظر قراردهيم، شاهد بازار مناسبي براي صادرات شرکت فولاد مبارکه خواهيم بود.
چراکه اين کشورها بزرگترين مصرف‌کنندگان فولاد به حساب مي‌آيند و با افزايش مصرف فولاد در چند سال آينده شرکت فولاد مبارکه نيز ظرفيت توليد خود را افزايش خواهد داد. ضمن اينکه بايد در نظر داشت بيشتر طرح‌هاي توسعه ما بهينه کردن توليد، ايجاد ارزش افزوده بالاتر، کاهش قيمت تمام شده و افزايش درآمد در نظر گرفته شده است.
وي در خصوص ارزيابي خود از سرمايه‌گذاري بخش خصوص در پسا تحريم گفت: تاکيد به همه فولاد سازان کشور بر انجام کار با کيفيت و کنترل هزينه‌هاي تمام شده است، سرمايه‌گذاران بايد براي رسيدن به چنين هدفي با کاهش هزينه‌ها و ايجاد يک کنسرسيوم، مبادرت به ايجاد شرکتي با ظرفيت بالا کنند تا اين سرمايه‌گذاري اقتصادي باشد.
وي در توضيح چگونگي انجام پروژه‌هاي تحقيقاتي در فولاد مبارکه افزود: فولاد مبارکه افتخار دارد با 115 دانشگاه و مرکز علمي تحقيقاتي به‌صورت قرارداد باز، 950 پروژه را اجرا نمايد که در اين ميان پروژه هايي با هزينه بالغ بر 25 ميليارد تومان انجام شده و 115 پروژه با هزينه بالغ بر 5 ميليارد تومان در دست اجرا مي‌باشد. توجه به مراکز علمي و سرمايه‌گذاري در اين مراکز دستاوردهاي زيادي را براي شرکت فولاد مبارکه به همراه داشته است.