مدیر مهندسی کارخانه فولاد مبارکه مطرح کرد:
انجام مطالعات و طراحی احداث خط ورق رنگی شماره ۲ فولاد مبارکه
تحریمهای ظالمانه و عدم امکان واردات ورق موردنیاز در ساخت لوازمخانگی مدیریت شرکت را بر آن داشت که خط تولید این قبیل ورقها را برای تأمین نیاز تولیدکنندگان لوازمخانگی در کشور راهاندازی کند.
تحریمهای ظالمانه و عدم امکان واردات ورق موردنیاز در ساخت لوازمخانگی مدیریت شرکت را بر آن داشت که خط تولید این قبیل ورقها را برای تأمین نیاز تولیدکنندگان لوازمخانگی در کشور راهاندازی کند.
محمدرضا شریفی، مدیر مهندسی کارخانه فولاد مبارکه، با بیان مطلب فوق گفت: همزمان با اعمال تحریمهای ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران، کشورهای تولیدکننده لوازمخانگی، علاوه بر اجناس، ورق باکیفیت برای استفاده در این حوزه را نیز در فهرست تحریمهای ظالمانه خود قرار دادند. در همین راستا و ازآنجاکه یکی از سیاستهای شرکت فولاد مبارکه مقابله با تحریمها، تأمین نیاز داخل و ارج نهادن به مشتریان داخلی با ارائه تولید محصولات کیفی است، احداث خط تولید ورق رنگی ویژه لوازمخانگی در دستور کار مدیریت شرکت قرار گرفت تا با تولید انواع ورقهای ویژه نیاز شرکتهای تولیدکننده لوازمخانگی تأمین شود.
وی در تشریح فرایند آغاز عملیات اجرایی این پروژه گفت: احداث خط مذکور بهعنوان یک پروژه مهم به واحد مهندسی کارخانه ابلاغ گردید. سپس مطالعات موردنیاز، ازجمله نیازسنجی و بررسی نیاز بازار به انواع ورق رنگی با عرض، ضخامت و کیفیتهای مختلف و همچنین مطالعات امکانسنجی و اقتصادی (FS) که پروژه را توجیهپذیر میسازد انجام شد. پس از آن، طی مذاکرات مختلف با شرکتهای صاحب تکنولوژیِ سازنده خطوط رنگی، هزینه خرید خط استعلام و با برآورد هزینههای بخش داخل، کل بودجه موردنیاز جهت احداث خط محاسبه گردید. به دنبال آن با ارائه گزارشهای مربوطه و هزینههای احداث خط در کمیته سرمایهگذاری و توسعه شرکت (PDC) بودجه موردنیاز اخذ شد.
شریفی افزود: پس از آن، چندین جلسه فنی و تخصصی با تیم فنی پروژه برگزار و در ادامه اسناد پروژه تهیه و با برگزاری مناقصه و برنده شدن شرکت مربوطه اجرای پروژه به برنده آن ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر عملیات خاکبرداری در زمین پروژه انجام شده و بهزودی مراحل اجرای فونداسیون و در ادامه نیز ساخت سالنها و نصب تجهیزات خط انجام خواهد شد.
در همین زمینه، سید احمدرضا شیرزادی، کارشناس طراحی و مکانیک، تأسیسات و سیالات فولاد مبارکه و مسئول این پروژه، در تشریح ظرفیت و محل اجرای این پروژه گفت: ظرفیت تولید این خط که بهموازات خط رنگی شماره یک احداث خواهد شد 120 هزار تن در سال است و از این میزان، 100 هزار تن ورق رنگی ویژه لوازمخانگی و 20 هزار تن ورق رنگی ساختمانی خواهد بود؛ بنابراین با توجه به ظرفیت تولید ورق رنگی در شرکت فولاد مبارکه احداث این خط ظرفیت تولید شرکت را دو برابر خواهد ساخت.
ویژگیهای منحصربهفرد این خط از دیگر مواردی بود که مسئول این پروژه به آن اشاره کرد و گفت: ازآنجاکه این خط مخصوص تولید ورق رنگی لوازمخانگی باکیفیت و ویژه خواهد بود، تنها خط تولید ورق لوازمخانگی در ایران به شمار میآید و ضمن تأمین ورق موردنیاز شرکتهای تولیدکننده لوازمخانگی در داخل، امکان صادرات آن به کشورهای همسایه نیز فراهم خواهد شد.
به گفته شیرزادی، تولیدات ویژه این خط ویژگیهای منحصربهفردی خواهد داشت که فولاد مبارکه را در جایگاه کشورهای مطرح در تولید ورق لوازمخانگی ازجمله کره جنوبی، ایتالیا و آلمان قرار خواهد داد.
ازجمله محصولات ویژه تولیدی در این خط، ورق رنگی باکیفیت سطحی و درخشندگی بالا (High Gloss) ورق نقشدار (Embossed Plates) ورق طرحدار در طرحهای مختلف قابلچاپ روی ورق (Printed Plates) و ورقهای دارای روکش حفاظتی (Laminated Plates) خواهد بود.
کارشناس طراحی و مکانیک، تأسیسات و سیالات فولاد مبارکه درباره مصرف ورقهای ویژه این خط نیز تصریح کرد: محصولات این خط در تولید کلیه لوازمخانگی (یخچالفریزر، ماشینهای لباسشویی و ظرفشویی و انواع کولرها) اجرای کابینت آشپزخانه، اجرای نمای ویژه ساختمان و… کاربرد خواهد داشت. ورق ورودی این خط از خط گالوانیزه موجود در فولاد مبارکه و در صورت نیاز از شرکتهای گالوانیزه گروه فولاد مبارکه تأمین خواهد شد. در این خط امکان تولید ورق رنگی از ورقهای سرد غیرگالوانیزه نیز وجود خواهد داشت.