چين در توليدات صنعتي از آمريکا پيشي گرفت
خبرگزاري تخصصي معدن- ميلادي کشور چين مقام نخست را در توليد کالاهاي صنعتي در سطح بينالملل احراز کرد و به حاکميت 110 ساله آمريکا در اين زمينه خاتمه داد.
خبرگزاري تخصصي معدن- ميلادي کشور چين مقام نخست را در توليد کالاهاي صنعتي در سطح بينالملل احراز کرد و به حاکميت 110 ساله آمريکا در اين زمينه خاتمه داد.
به گزارش معدن نيوز ؛ بر اساس گزارشي که موسسه مشاوره اقتصادي IHS GLOBAL INSIGHT منتشر کرده است، در سال 2010 بالغ بر 19.8 درصد کل توليدات صنايع کارخانهاي دنيا به کشور چين تعلق داشته است در حاليکه سهم ايالات متحده از توليدات صنعتي دنيا 4/19 درصد بوده است.
شوراي رقابت آمريکا در واشنگتن به آمريکا هشدار داده است که نگران پيشرفتهاي صنعتي چين باشد زيرا اين کشور موفق شده است که موقعيت از دسترفته خود را پس از گذشت بيش از يک قرن مجددا احراز نمايد.
به اعتقاد کارشناسان شوراي رقابت آمريکا تنها از طريق نوآوري در صنعت، توليد کالاهاي منحصر به فرد و مبتني بر فناوري پيشرفت، ميتوان با چين به رقابت پرداخت.
بررسيهاي انجامشده نشان ميدهد که کشور چين، آخرين بار در سال 1850 بزرگترين توليدکننده کالا در دنيا بود. بعدها به سبب رشد شديد جمعيت و عقبماندگي تکنولوژيکي مقام خود را از دست داد.
انقلاب صنعتي اروپا موجب شد که کشور انگلستان به بزرگترين توليدکننده محصولات کارخانهاي تبديل شود و تقريبا مدت 50 سال اين مقام را حفظ نمايد، پس از آن ايالات متحده جانشين بريتانيا شد.
بنابر اين گزار، چين در سال 1830 بالغ بر 30 درصد محصولات صنعتي را در دنيا توليد ميکرد اما به تدريج موقعيت اين کشور تضعيف شد به گونهاي که در سال 1900 تنها 6 درصد توليدات کارخانهاي دنيا به چين تعلق داشت. در سال 1990 سهم چين از توليدات صنعتي دنيا به 3 درصد رسيد.
ظرف 20 سال اخير چين به سرعت در توليدات صنعتي پيشرفت کرد و تلاش نمود که فاصله خود را با ايالات متحده کاهش دهد.
سه عامل رشد بالاي اقتصادي بيش از ده درصد طي دو دهه، ارزاني دستمزد کارگر در بخش صنعت و جذب سرمايهگذاريهاي مستقيم خارجي به مقياس کلان در توسعه صنعتي چين نقش تعيينکننده داشته است.
آلن تاملسون، ALAN TOMELSON پژوهشگر شوراي صنعت و بازرگاني آمريکا گفته است که ايالات متحده بايد زنگ خطر را احساس کرده و از خواب غفلت بيدار شود و ببيند که يک کشور چگونه ميتواند ظرف يک دهه منابع خود را به بخش صنايع کارخانهاي هدايت کند و با اعطاي يارانههاي کلان دولتي و تضعيف مصنوعي پول ملي خود به بزرگترين صادرکننده و توليدکننده دنيا تبديل شود!
برخي از کارشناسان معتقدند که ميزان بهرهوري نيروي کار در کشور چين بسيار پايين است بدين ترتيب که چين با 100 ميليون نفر نيروي کار شاغل در بخش صنعت (صنايع کارخانهاي) توانسته است 19.8 درصد کالاهاي صنعتي دنيا را درسال 2010 توليد کند در حاليکه ايالات متحده تنها با 11.5 ميليون نفر کارگر 19.4 درصد کالاهاي صنعتي دنيا را توليد کرده است.
از طرف ديگر شرکتهاي فراملي که در مناطق اقتصادي ويژه، مناطق آزاد و پارکهاي علوم و فناوري چين فعاليت ميکنند و تکنولوژي آنها به چين تعلق ندارد، در افزايش توليدات صنعتي چين و تبديل کردن اين کشور به نخستين توليدکننده محصولات صنعتي دنيا نقش مهمي ايفا ميکنند.
ارزش کل توليدات صنايع کارخانهاي دنيا در سال 2010 معادل 10 هزار و 78 ميليارد دلار برآورد شده است.