دبير انجمن توليد کنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن

پيش بيني رشد 10 درصدي صادرات سنگ آهن

پيش بيني رشد 10 درصدي صادرات سنگ آهن

پايگاه خبري معدن نيوز- دبير انجمن توليد کنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن گفت : مجموع صادرات سنگ آهن در سال گذشته به حدود 20 ميليون تن رسيد و انتظار مي رود در سال جاري اين مقدار نسبت به سال 1391 10 درصد رشد داشته باشد.

پايگاه خبري معدن نيوز- دبير انجمن توليد کنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن گفت : مجموع صادرات سنگ آهن در سال گذشته به حدود 20 ميليون تن رسيد و انتظار مي رود در سال جاري اين مقدار نسبت به سال 1391 10 درصد رشد داشته باشد.
به گزارش معدن نيوز ، محمد حبيبي اظهار داشت: امسال برنامه صادرات سنگ اهن از فروردين ماه از سرگرفته شد ، اما به تازگي براساس تفسير نادرست گمرک جمهوري اسلامي در ارتباط با عوارض صادراتي سنگ آهن (هماتيت و مگنتيت ) اين امر به طور موقت متوقف شده است .
وي تصريح کرد: اختلاف نظر پديده آمده بين سازمان توسعه تجارت ايران و گمرک مشکل پيچيده اي به نظر نمي رسد و با مذاکرات به زودي برطرف مي شود .
حبيبي اضافه کرد: طبق بخشنامه سال 1391 اعمال عوارض صادراتي 30 درصدي گندله و 40 درصدي بر روي کنسانتره صورت گرفت، اما در مورد سنگ آهن دانه بندي که عمده صادرات سنگ آهن کشور را در اين بخش به خود اختصاص داده ، اشاره اي نشده است .
پيش از اين ˈ کيوان جعفري طهراني ˈ عضو هيات مديره انجمن مذکور گفته بود ، بازار سنگ آهن در سال جاري به طرف رکودي مشابه آنچه که در تابستان سال گذشته با آن مواجه بود ، سير مي کند .
جعفري از بحران شديد اروپا و انباشته شدن انبارهاي چين از مقاطع فولادي را به عنوان برخي از عوامل کاهش قيمت سنگ آهن در بازار جهاني اين ماده معدني در سال جاري دانست.
گفته مي شود که گمرک جمهوري اسلامي ايران از سنگ آهن دانه بندي شده امسال عوارض 30 تا 40 درصدي را مطالبه مي کند که اعمال اين سياست مانع از اعمال صادرات محموله هاي اين بخش خواهد شد .
آمارهاي منتشر شده در سال 1391 حاکي از سير صعودي ميزان استخراج سنگ آهن از معادن کشور داشت، به گونه اي که اختلاف رقم آذر نسبت به بهمن ماه سال گذشته بيش از 4.5 ميليون تن بود .
شبکه اطلاع رساني وزارت صنعت، معدن و تجارت طي آماري اعلام کرد: ميزان استخراج سنگ آهن در 11 ماهه سال 1391 به رقم 27 ميليون و 611 هزار تن رسيد که نسبت به مدت مشابه در سال 1390 رشد 7.9 درصدي داشت.
بر اساس اهداف پيش بيني شده در قالب برنامه پنجم توسعه کشور(94- 1390) به منظور افزايش ظرفيت توليد فولاد کشور حدود 12 هزار و 500 ميليارد تومان براي اجراي طرح هاي توسعه سنگ آهن سرمايه گذاري مي شود.
پيش بيني شده تا پايان 1394 در چارچوب برنامه پنجم توسعه کشور ظرفيت توليد فولاد خام ايران به 43 ميليون تن برسد که اجراي طرح هاي توسعه سنگ آهن به عنوان تامين کننده مواد اوليه فولاد اهميت به سزايي دارد.
اجراي طرح هاي توسعه سنگ آهن موجب مي شود تا پايان برنامه پنجم توسعه(1394) ظرفيت توليد سنگ آهن دانه بندي به حدود 10 ميليون تن برسد.
بر اساس آمارهاي منتشر شده، سال 1390 حدود 40 ميليون تن سنگ آهن از معادن کشور استخراج و از اين ميزان 17 ميليون تن صادر شد.
پيش بيني شده تا پايان برنامه پنجم توسعه ميزان کنسانتره سنگ آهن به رقم 63 ميليون تن و گندله سنگ آهن به 58 ميليون تن برسد.
وزارت صنعت ،معدن وتجارت در چارچوب پنجمين برنامه توسعه کشور اخذ عوارض از مواد اوليه خام فرآوري نشده و کالاهايي که دولت براي آنها يارانه پرداخت مي کند ، پيش بيني شده و سنگ آهن دانه بندي شده در فهرست مواد خام فرآوري نشده قرار دارد.