در پايان چهارمين همايش اقتصادي دو كشور؛

هشت سند همكاري صنعتي و اقتصادي ميان ايران و برزيل امضا شد

خبرگزاري معدن- هشت سند همكاري صنعتي و اقتصادي، عصر امروز و طي مراسمي در حضور روساي جمهوري اسلامي ايران و جمهوري فدراتيو برزيل، به امضا رسيد.

خبرگزاري معدن- هشت سند همكاري صنعتي و اقتصادي، عصر امروز و طي مراسمي در حضور روساي جمهوري اسلامي ايران و جمهوري فدراتيو برزيل، به امضا رسيد.
به گزارش معدن نيوز در اين مراسم، سند جامع همكاري هاي معدني و زمين شناسي، و سند همكاري هاي نفتي، توسط وزير صنايع و معادن كشورمان و وزير معدن و انرژي و همچنين رئيس آژانس نفت برزيل امضا شد.
سند توسعه همكاري‌ها در بخش انرژي و نيرو، همكاري هاي جامع صنعتي، همكاري هاي مالي و اعتباري، سند توسعه تجارت، سند بسط همكاري ها در بخش استاندارد دو كشور و سند استاندارد تكنولوژي، از ديگر اسنادي بودند كه امروز در پايان چهارمين همايش اقتصادي ايران و برزيل، به امضاي طرفين رسيد.
بنا بر اين گزارش، دكتر احمدي نژاد، رئيس جمهوري اسلامي ايران، طي سخناني در اين مراسم نويد داد، سقف مبادلات اقتصادي ايران و برزيل طي يك سال آينده به ده ميليارد دلار برسد.
احمدي نژاد با اشاره به همكاري هاي گسترده في مابين در زمينه‌هاي مختلف تصريح كرد: ايران و برزيل اراده سياسي مستحكمي در توسعه روابط در همه زمينه‌ها دارند.
وي با تشريح مشتركات دو ملت ايران و برزيل يادآور شد: هر دوملت، يگانه پرست، طرفدار عدالت و پاكي و داراي تاريخ و پيشينه طولاني و غني هستند و مخالف تبعيض، تجاوز، طرفدار صلح، آرامش، پيشرفت و صلح براي تمامي ملتها مي‌باشند.
احمدي نژاد همچنين با اشاره به اينكه برزيل در قلب آمريكاي جنوبي و ايران در قلب خاورميانه داراي شرايط منحصر به فرد و نقش تعيين كننده‌اي مي باشند خاطرنشان كرد: دو كشور مصمم است،‌ با نگاه راهبردي، پايه روابط طولاني مدت را برپا كنند.
رئيس جمهوري اسلامي ايران در ادامه توانمنديها و ظرفيت هاي دو كشور را بسيار متنوع دانست و تاكيد كرد: با كمك هم، الگوي متعالي از همكاري هاي سازنده بر پايه دوستي و عدالت را به نمايش خواهيم گذاشت.
احمدي نژاد بر عزم جدي ايران و برزيل براي بكار گيري همه توان خود بمنظور توسعه و تعميق روابط دوجانبه تصريح كرد: امروز روابط بين ايران و برزيل الگويي مناسب براي كشورهاي در حال توسعه است و از اين رو، بايد براساس منافع دو كشور، روابط اقتصادي فيمابين را طراحي كنيم و در همكاريهاي اقتصادي، مشكلات اداري و مقرراتي را برطرف نمائيم.
“لولا داسيلوا”، رئيس جمهوري برزيل هم در اين همايش، با تاكيد بر لزوم توسعه روابط ايران و برزيل،‌ به ويژه در شرايط بحران اقتصادي كنوني در جهان گفت: بحران مالي جهان نشان از سازماندهي دوباره اقتصادي است و بازارهاي نوظهور نياز به اقتصاد جديد در جهان دارند.
داسيلوا افزود: از اين رو لازم است ايران و برزيل، نظام چندجانبه تجاري داشته باشند تا پاسخگوي نياز جهان درحال توسعه باشد.
وي تصريح كرد: ايران يكي از شركاي اصلي برزيل محسوب مي شود و برزيل علاقمند افزايش روابط با ايران است.
رئيس جمهوري برزيل خاطرنشان كرد: عليرغم آنكه طي سالهاي اخير تجارت دوكشور افزايش چشمگيري داشته است، پتانسيلهاي فراواني براي توسعه همكاريهاي فيمابين در همه زمينه ها وجود دارد.
داسيلوا ايران و برزيل را قدرتهاي نفتي برشمرد و گفت: منابع تجديد پذير انرژي برا ي آينده نيز در دست بررسي است.
وي يادآور شد: بازار برزيل پذيراي خدمات و كالاهاي ايراني است و در زمينه گردشگري و نيز افزايش خطوط هوايي بين دوكشور نيز بايد اقداماتي صورت گيرد.
داسيلوا ارزش توافقنامه هاي امضا شده امروز دوكشور را يك ميليارد يورو به مدت 5 سال دانست و افزود: هم اكنون پايه و اساس محكمي بين روابط تجاري دو كشور ايجاد شده و اين روابط آينده درخشاني پيش رو دارند.