مديرعامل شرکت فن آوران جهان معدن در گفت‌وگو با معدن نيوز مطرح کرد:

نقش معادن کوچک در توسعه اقتصادي کشورها

نقش معادن کوچک در توسعه اقتصادي کشورها

پايگاه خبري معدن نيوز - مديرعامل شرکت فن آوران جهان معدن گفت: امروزه رويکرد توسعه صنايع و واحدهاي کوچک با توجه به جميع مزايا و قابليت‌هاي اين دست کسب و کارها، يکي از اصلي‌ترين راهبردهاي توسعه اقتصادي در جوامع مختلف است.

پايگاه خبري معدن نيوز – مديرعامل شرکت فن آوران جهان معدن گفت: امروزه رويکرد توسعه صنايع و واحدهاي کوچک با توجه به جميع مزايا و قابليت‌هاي اين دست کسب و کارها، يکي از اصلي‌ترين راهبردهاي توسعه اقتصادي در جوامع مختلف است.
احمد حمامي تتماج در گفت‌وگو با پايگاه خبري معدن نيوز مطرح کرد: متاسفانه در کشور به اين مسئله مهم توجه شاياني نشده در واقع مقوله معادن کوچک با وجود توجه جهاني به آن در ايران مغفول واقع شده است.
وي افزود: نقش معادن کوچک مقياس به عنوان يکي از اصلي‌ترين زير ساخت‌ها با توجه به کارکردهاي ويژه آن در توسعه منطقه‌اي از اهميت ويژه‌اي برخوردار است. در واقع نقش معادن کوچک در فرآيند توسعه اقتصادي و چالش ها، رويکردها و راهبرد بيمه سرمايه‌گذاري مهم است.
وي اشاره کرد: اين معادن به عنوان يک واحد توليدي و بخشي از مجموعه صنعت قابل تعريف است تعريف معادن بزرگ در ايران، تعريفي قراردادى است.
به گفته وي؛تعريف معادن با مقياس هاى علمى « کوچک مقياس» و «بزرگ مقياس» عمدتا براساس بزرگى ذخيره، تاسيسات و تشکيلات به کار رفته و در مقياس جهانى معادنى را بزرگ مى نامند که محصول نهايى آنها (در فلزات شمش) بيشتر از 500 هزار تن باشد.
وي تصريح کرد: اين در حالى است که معادن فلزى ايران که بيشتر در اختيار دولت هستند و نام معادن بزرگ را به خود گرفته اند، توليد محصول نهايى را به تازگي به اين حدود و حتي بيشتر رسانده‌اند.
اين فعال معدني تاکيد کرد: نکته ديگر آنکه ذخاير معدنى همواره به دو روش زيرزمينى و روباز استخراج مى شوند. بنابراين اگر منظور از بزرگى وسعت معدن باشد، طبيعى است که معادن روباز نسبت به ساير معادن زيرزمينى بسيار بزرگتر باشند چرا که توليد روزانه و پيشرفت عمليات معدنکارى در اين معادن بيشتر از معادن زيرزمينى است.
تتماج خاطر نشان کرد: «معدن بزرگ» و «ذخيره معدنى بزرگ» دو موضوع کاملا جداگانه است چرا که معدن بزرگ يک مجتمع صنعتى است که افراد زيادى در آنجا مشغول به کارند تا محصولى را توليد کنند اما ذخيره بزرگ يک مزيت اقتصادى است که بايد بالفعل شود.
مديرعامل شرکت فن آوران جهان معدن اظهار کرد: درجه بندي نسبتا جديدي که در خصوص معادن با نظر به نحوه استخراج و نوع و طبقه بندي ماده معدني صورت گرفته توسط سازمان نظام مهندسي معدن انجام شده و بيشتر معطوف به تعاملات صنفي در اين بخش جهت رتبه‌بندي مسئولان فني در معادن بوده که در 4 رده برمبناي تناژ سالانه و با نظر به نحوه استخراج و نوع و طبقه بندي ماده معدني است.
به گفته وي؛به نظر مي‌رسد ديدگاه تفکيک معادن کوچک با سطح اشتغال 50 نفر و کمتر از حيث مديريت کسب و کار و مباني برنامه‌ريزي توسعه منطقه‌اي با استاندارهاي تعريف شده جهاني مورد اشاره، همخواني بيشتري دارد.