براي نجات معدنکاران گرفتار در زير زمين

شيلي سومين دستگاه حفاري را به کار مي اندازد

شيلي سومين دستگاه حفاري را به کار مي اندازد

خبرگزاري تخصصي معدن- شيلي از هيچگونه هزينه اي براي نجات 33 معدنکار گرفتار در زير زمين مضايقه نمي کند، چنانکه سه دستگاه حفاري جداگانه را در محل براي حفر تونلهاي نجات در دل سنگهاي سخت و شافتهاي معدني فروريخته که تا محل معدنکاران گرفتار حدود 700 متر عمق دارند سوار کرده است.

خبرگزاري تخصصي معدن- شيلي از هيچگونه هزينه اي براي نجات 33 معدنکار گرفتار در زير زمين مضايقه نمي کند، چنانکه سه دستگاه حفاري جداگانه را در محل براي حفر تونلهاي نجات در دل سنگهاي سخت و شافتهاي معدني فروريخته که تا محل معدنکاران گرفتار حدود 700 متر عمق دارند سوار کرده است.


به گزارش معدن نيوز آخرين دستگاه که يک دستگاه حفاري مخصوص چاههاي نفت و چنان بزرگ است که 40 کاميون بايد آن را حمل کنند آغاز به کار کرد. دستگاه مزبور زماني که در محل معدن طلا-مسي که شافت اصلي آن در 5 اوت فروريخت  روي هم سوار شود حدود 50 متر ارتفاع خواهد داشت. اندازه بزرگ آن گروه نجات را وادار به هموار کردن سنگها و ساخت يک سکوي بتني بر روي محدوده اي به وسعت حدوداً يک ميدان فوتبال بر بالاي يک تپه، که تنها دوازده کاميون جا براي خالي کردن بار خود در آنجا دارند، کرده است. بستگان معدنکاراني که اکنون 36 روز است در زير زمين گرفتارند، با ورود دستگاه جديد به هلهله پرداختند و زماني که کاميونهاي حاوي قطعات اين دستگاه از برابر چادرهاي آنها، که به اردوگاه اميد شهرت يافته است، مي گذشتند پرچم هاي شيلي را به اهتزاز درآوردند. دولت شيلي همچنين نيرويي را تمام وقت در محل معدن مستقر کرده است تا براي خانواده ها غذا، پناهگاه و حمايتهاي لازم را در روزهاي داغ و شبهاي سرد بيابان آتاکاما فراهم کند. دستگاه حفاري مخصوص چاههاي نفت، که مورد اشاره قرار گرفت، طرح سوم دولت است که به دو دستگاه حفاري صنعتي ديگر ملحق مي شود که از هفته گذشته مشغول حفر سوراخهاي نجات هستند. تنها ساخت سکوي استقرار اين دستگاه به دو هفته زمان نياز دارد. اين دستگاه که مورد استفاده شرکت نفت شيلي در شمال اين کشور است، بيشترين سرعت حفاري را در بين سه دستگاه فعال در محل دارد و مي تواند از زمان شروع عمليات خود ظرف 45 روز به عمق 700 متري محل گرفتاري معدنکاران برسد. اما قدرت آن خطر سقوط سنگها را نيز افزايش مي دهد، بنابر اين گروه نجات قصد دارند مسير حفاري آن را در فاصله اي از دو مسير دستگاههاي ديگر که نزديکتر به پناهگاه معدنکاران هدف گيري کرده اند تعيين کنند. در اين ميان، دستگاه دوم که در چارچوب طرح نجات B کار مي کند دچار وقفه هايي شد چون به يک نورد حمايتي آهني براي يکي از شافتهاي معدن در عمق حدوداً 290 متري برخورد کرد و  يکي  از سرمته هايش خراب شد. مهندسان مجبور شده اند براي تعمير اين سر مته آهنرباهايي را از طريق شافت مزبور پايين بفرستند. يک قطعه جايگزين فوري از ايالات متحده وارد شد، و آندره سوگارت از مهندسان شرکت معدنکاري کودلکو که بر عمليات تعمير نظارت دارد برآورد کرد که دستگاه در اواخر جمعه مجدداً کار خود را شروع خواهد کرد. هزينه اين سه دستگاه حفاري به تنهايي مي تواند بالغ بر 4.2 ميليون دلارآمريکا يا حتي بيشتر بشود و کل هزينه هاي نجات با توجه به مجموع تلاشهاي دولت بسيار بسيار بالا خواهد بود. در حال حاضر عمدۀ اين هزينه ها بر دوش شرکت مس دولتي کودلکو، و شرکت نفت اناپ و همچنين شرکتهاي خصوصي اي همچون شرکتهاي مس اسکونديدا و کلاهواسي و شرکتهاي حفاري و اپراتورهاي آنها قرار دارد. بايد منتظر ماند و ديد که آيا دولت شيلي اين هزينه ها را جبران خواهد کرد يا نه. تا کنون رياست جمهوري از هر گونه برآورد هزينه آشکاري خودداري کرده است. هم وزير اقتصاد فليپه لاررين و هم وزير معادن لورنس گلبورن گفته اند که هيچ برآورد هزينه اي صورت نگرفته است. آقاي ديه گو هرناندز رئيس کودلکو گفت که اينک زمان برآورد هزينه نيست، و تنها دغدغه شرکت، در حال حاضر، نجات معدنکاران گرفتار در سريعترين زمان ممکن است.