تلاش براي رونق اقتصادي بيشتر ايلام از طريق ظرفيت معادن

تلاش براي رونق اقتصادي بيشتر ايلام از طريق ظرفيت معادن

پايگاه خبري معدن نيوز-رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ايلام ضمن تاكيد بر جايگاه معدن و صنايع معدني در توسعه اقتصادي كشور افزود: بخش معدن استان به دليل داشتن پتانسيل و ظرفيت هاي لازم ، امكان رونق بخشيدن به اقتصاد و توسعه استان را داراست.

پايگاه خبري معدن نيوز-رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ايلام ضمن تاكيد بر جايگاه معدن و صنايع معدني در توسعه اقتصادي كشور افزود: بخش معدن استان به دليل داشتن پتانسيل و ظرفيت هاي لازم ، امكان رونق بخشيدن به اقتصاد و توسعه استان را داراست.
به گزارش معدن نيوز« علي مهدوي» در سومين جلسه گارگروه توسعه معادن استان افزود: پس از تشكيل كارگروه توسعه معادن، شرايط بيش از گذشته براي استفاده از اين ظرفيت ها فراهم شده است.
 وي با اشاره به شكل گيري دبيرخانه و تعيين افراد براي پيگيري امور مربوط به ستاد گفت: بنابر مصوبات جلسات قبل؛ كار شناسايي معادن راكد و غير فعال به اتمام رسيده  و قرار است اين معادن از طريق مزايده عمومي اطلاع رساني و در اختيار افراد توانمند قرار گيرند.
مهدوي در ادامه به اقدامات نرم افزاري صورت گرفته اشاره و اضافه كرد: براي اطلاع رساني قوانين و مقررات اين بخش و توسعه فرهنگ كار معدني، كتابچه 4 فصلي مشتمل بر تشريح روند صدور مجوزهاي معدني،  تحليل عملكرد 20 ساله حوزه امور معادن و اكتشافات معدني استان، نتيجه گيري و ارائه پيشنهاد تهيه شده است.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مطالعات و امكان سنجي هاي حوزه معادن اضافه كرد: در گذشته كارشناسان بخش معدن و شركت هاي مشاوره اي بيش از 30 فقره مطالعات امكان سنجي انجام داده اند كه متأسفانه تنها در قفسه كتابخانه ها باقي مانده و تاكنون جز در مواردي اندك خروجي آنها كمكي به رونق و توسعه صنايع معدني ننموده است.
وي افزود: علاوه بر تهيه كتابچه راهنماي معدنكاران، 12 مورد خلاصه طرح هاي مطالعاتي استخراج شده و پس از تكثير و چاپ در اختيار سرمايه گذاران بخش خصوصي با هدف توسعه و ايجاد صنايع معدني قرار داده مي شوند.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ايلام در ادامه به افزايش آگاهي سرمايه گذاران بخش خصوصي  و همچنين اهميت فعاليت در اين حوزه اشاره و بيان داشت: در طي سه ماهه اول سالجاري بالغ بر 18 فقره پروانه اكتشاف معدني صادر شده است.
 وي تصريح كرد: در صورتي كه كل پروانه هاي اكتشافي سال گذشته 21 مورد بوده است و اين امر حاكي از آن است كه هم اكنون بخش معدن و صنايع معدني مي تواند بسترساز توسعه اين استان قلمداد شود.
مهدوي در ادامه به تصميم گيري و اجراي راه حل هاي مناسب در جهت توسعه فرهنگ معدنكاري در استان، كاهش اعتراضات و توجيه معارضين افزود: برخي از موانع از جمله معارضين به دليل ناآگاهي از حق و حقوق خود و علاوه بر آن عدم توجيه از سوي ساير دستگاههاي مرتبط زمينه ساز موانع توسعه اين بخش شده اند.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ايلام گفت:  اگر براساس قانون معادن و شرايط موجود با معارضين و معترضين حوزه امور معادن برخورد شود، تنش ها و چالش هاي اين بخش به حداقل خواهد رسيد.
مهدوي، فرهنگ سازي در راستاي كاهش معارضين ضروري است و ادامه داد: متأسفانه تاكنون در اين زمينه اقدامات به نحوي نبوده كه موجب پيشگيري از اين موضوع نمايد. به طوري كه برخي از صاحبان زمين هاي كشاورزي و مراتع به امور قانوني واقف نيستند و بعضاً بدون داشتن اطلاعات موجب وارد آوردن خسارت به مكتشفين و صاحبان معادن مي شوند و اگر اين مورد اطلاع رساني شود و سازمان هاي مرتبط برخورد نمايند معارضين به حقوق و حقوق آگاه شوند اقدام به اين عمل نخواهند كرد.