رئيس جمهور در جزيره کيش افتتاح کرد:

بهره برداري از طرح توليد بيو ايمپلنت هاي قلبي و عروقي

بهره برداري از طرح توليد بيو ايمپلنت هاي قلبي و عروقي

خبرگزاري معدن- طرح توليد بيو ايمپلنت هاي قلبي و عروقي با حضور رئيس جمهور در کيش به بهره برداري رسيد .

خبرگزاري معدن- طرح توليد بيو ايمپلنت هاي قلبي و عروقي با حضور رئيس جمهور در کيش به بهره برداري رسيد .
به گزارش معدن نيوز دکتر محمود احمدي نژاد رئيس جمهور با حضور در شرکت همانند ساز بافت کيش پس از افتتاح طرح توليد بيو ايمپلنت هاي قلبي و عروقي از بخش هاي مختلف اين شرکت بازديد کرد.
رئيس جمهور علاوه بر افتتاح طرح توليد بيوايمپلنت هاي قلبي و عروقي ،نقشه راه توسعه مهندسي بافت کشور را نيز ابلاغ کرد تا براساس آن در 5سال آينده 20طرح بيوايمپلنتي در کشور ايجاد شده و به بهره برداري برسد.
طرح توليد بيوايمپلنت هاي قلبي و عروقي با سرمايه گذاري 19ميليارد ريالي با مشارکت 45درصدي سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران  -ايدرو- و 55درصدي بخش خصوصي به بهره برداري رسيد تا ساليانه 2هزار و 140قطعه بيوايمپلنت براي ترميم دريچه هاي قلب و 12نوع عروق توليد کند.        
وزير صنايع و معادن در حاشيه اين مراسم ابلاغ نقشه راه توسعه مهندسي بافت را گامي مهم در مسير گسترش توليد و تامين بازارهاي صادراتي توصيف کرد و گفت: ظرفيت فراواني براي استفاده از بيوايمپلنت هاي قلبي و عروقي در کشور وجود دارد به گونه اي که 80درصد از توليدات اين فرآورده در داخل کشور مصرف مي شود اما با توجه به انحصار توليد اين محصول در چند کشور معدود، مي توان براي صادرات بيوايمپلنت ها به عنوان يک محصول استراتژيک برنامه ريزي کرد.
علي اکبر محرابيان اظهار کرد: مديران شرکت همانند ساز بافت اعلام کرده اند براي توليدات اين شرکت تا شش ماه آينده سفارش دريافت کرده اند و اين نشان دهنده ظرفيت بالاي توسعه اين گونه طرح هاست، برهمين اساس پيش بيني کرده ايم ده مرکز جديد در نقاط مختلف کشور ايجاد شود تا علاوه بر تامين نياز داخلي، در زمينه صادرات اين محصول ارزشمند نيز به توانايي هايي دست يابيم.
وي با اشاره به ارزش افزوده بالاي تکنولوژي توليد محصولات بيوايمپلنتي گفت: ارزش يک کيلو گرم بيوايمپلنت استخواني برابر و حتي ببيشتر از يک کيلوگرم طلاست. علاوه بر آن توليد اين محصولات مي تواند جان هزاران انسان را از خطر مرگ نجات دهد.
وزير صنايع و معادن ادامه داد: راه اندازي چنين مراکزي با سرمايه گذاري کم، اما برپايه علم و دانش ايراني امکان پذير است. در چنين شرايطي جمهوري اسلامي ايران با توسعه اين تکنولوژي علاوه بر تامين نياز داخلي خود، آمادگي صدور اين محصولات حيات بخش به کشورهاي ديگر را نيز دارد.
معاون صنايع پيشرفته سازمان گسترش و نوسازي صنايع نيز گفت : افتتاح اين طرح دومين طرح توسعه بيوايمپلنت بوده که در راستاي اجراي نقشه راه توسعه مهندسي بافت کشور که از محورهاي توسعه اي ايدرو در زمينه صنايع پيشرفته به حساب مي آيد صورت مي پذيرد.
رمضان علي صادق زاده ادامه داد: در اين طرح 2نوع دريچه قلب و 12نوع عروق بدن توليد مي شود که با توجه به بافت جمعيتي کشور پيش بيني مي کنيم مصرف اين محصولات در آينده افزايش يابد.
وي پيش بيني کرد تا دوسال آينده 75درصد از نياز بيماران قلبي از دريچه هاي قلب بيو.ايمپلنتي تامين شود و گفت: در حال حاضر براي ترميم و درمان دريچه هاي قلب از دريچه هاي مکانيکي استفاده مي شود که بيمار ناچار است تا پايان عمر از قرص هاي ضد انعقاد خون استفاده کند، در حاليکه با استفاده از دريچه هاي بيوايمپلنتي علاوه بر عدم نياز به استفاده از هر نوع قرصي دست کم تا 25سال مشکلي براي بيمار پيش نخواهد آمد.
معاون سازمان گسترش افزود: در حال حاضر براي ساخت دريچه ها و عروق بيوايمپلنتي از بافت هاي انساني استفاده مي شود اما شرکت همانندساز بافت کيش در مرکز تحقيق و توسعه اي که به صورت مشترک در کشور انگلستان ايجاد کرده است تحقيقات براي استفاده از بافت حيواني در ساخت محصولات خود را آغاز کرده است.