بانک اطلاعاتي ژئوتکنيک گيلان جمع‌آوري و تهيه شد

بانک اطلاعاتي ژئوتکنيک گيلان جمع‌آوري و تهيه شد

پايگاه خبري معدن نيوز-رييس مرکز پژوهش‌هاي زمين‌شناسي و اکتشافي گيلان از جمع‌آوري و تهيه بانک اطلاعاتي ژئوتکنيک استان گيلان خبر داد .

پايگاه خبري معدن نيوز-رييس مرکز پژوهش‌هاي زمين‌شناسي و اکتشافي گيلان از جمع‌آوري و تهيه بانک اطلاعاتي ژئوتکنيک استان گيلان خبر داد .
به گزارش معدن نيوز به نقل ازروابط‌عمومي سازمان زمين‌شناسي و اكتشافات‌معدني كشور، رييس مرکز پژوهش‌هاي زمين‌شناسي و اکتشافي گيلان از تهيه و جمع‌آوري بانک اطلاعاتي ژئوتکنيک گيلان خبر داد و گفت: اين بانك اطلاعاتي براي راه‌اندازي طرح زمين‌هاي مسئله‌دار(داراي خطر زمين‌لغزش) گيلان با همکاري پژوهشکده علوم‌زمين تهيه شده است.
 پانته‌آ گياهچي، تصريح کرد: داده‌هاي ژئوتکنيکي، آن دسته اطلاعات مربوط به زمين هستند که در برنامه‌ريزي، اکتشاف، طراحي، ساخت و بهره‌برداري از سازه‌هاي مهندسي و پروژه‌هاي عمراني و معدني به کار رفته و ايمني و کارايي موثر آنها را تضمين مي‌کنند.
به گفته وي، اين اطلاعات دامنه گسترده‌اي از داده‌ها را، در زمينه‌هاي مکانيک خاک، مکانيک سنگ، منابع آب، لرزه‌خيزي، مهندسي عمران و زمين‌شناسي مهندسي و زيست‌محيطي را شامل مي‌شوند .
گياهچي در ادامه به تهيه گزارش‌هايي براي زمين‌لرزه استان خراسان، عملکرد ساختمان‌هاي تحت تاثير زمين لرزه اهر-ورزقان، زمين‌لغزش منطقه توتکابن رودبار و زمين‌لغزش روستاي تنيان صومعه‌سرا به عنوان بخشي از عملکرد مرکز پژوهش‌هاي زمين‌شناسي و اکتشافي گيلان در سالي که گذشت اشاره کرد .
وي همچنين به بررسي داده‌هاي ژئوفيزيک دريا در منطقه بوستان و قشم و جزيره هرمزگان، تهيه و تنظيم مقاله‌هايي درباره ژئومرفولوژي کوه کرکس، ژئوتوريسم گيلان و بررسي سازه‌هاي تحت تاثير زمين لرزه اهر-ورزقان، رقومي‌سازي نقشه‌هاي بهشهر، ژئومرفولوژي سواحل گيلان، ساري و رشت به‌عنوان ديگر فعاليت‌هاي مرکز ياد کرد.
رييس مرکز پژوهش‌هاي زمين‌شناسي و اکتشافي گيلان همچنين از انجام ماموريت 120 روزه در طرح مخاطرات کاسپين جنوبي گيلان، همکاري و شرکت در کارگاه آموزشي طرح مخاطرات کاسپين جنوبي در سه نقطه بندرانزلي ، شفارود  و تالش  در سال 91 خبر داد .
گياهچي در ادامه خاطرنشان کرد: از ديگر فعاليت‌هاي مرکز در سال گذشته، تهيه و فعالسازي اخبار در سايت سازمان و همکاري با خبرگزاري‌هاي گيلان به‌منظور ارائه اطلاعات رخدادهاي زمين‌لرزه، انجام آزمايشات دانه‌بندي و برداشت ذرات معلق در آزمايشگاه مرکز (تعداد 50 نمونه)، انجام دو گشت مشترک بين ارگان‌هاي دريايي از سوي سازمان و مرکز گيلان است.
وي، درباره فعاليت‌هاي ديگر اين مجموعه گفت: بررسي و مطالعه طرح ژئوبوتاني، گردآوري اطلاعات معادن فعال و غيرفعال گيلان، تهيه بانک اطلاعاتي فرهنگ مصور علوم‌زمين، تهيه و آماده‌سازي طرح اکتشاف سراسري گيلان، شروع کارتوگرافي رقومي نقشه زمين‌شناسي استان از ديگر فعاليت‌ها و دستاوردهاي اين مجموعه است .
گياهچي، شناسايي ذخاير معدني، راهکارهاي مناسب براي تثبت زمين‌لغزش، شناسايي مناطق مستعد براي معرفي ژئوپارک و مکان‌يابي دفن زباله شهرهاي گيلان را از موارد مهم ارائه شده براي تحقيقات آينده توسط استانداري گيلان عنوان کرد .
رييس مرکز پژوهش‌هاي زمين‌شناسي و اکتشافي گيلان همچنين به تاسيس دفتر دوم اين مرکز در شهر رشت اشاره و خاطرنشان‌ کرد : بخش زمين‌شناسي دريايي، آزمايشگاه، کتابخانه و بايگاني اسناد در انزلي و اداره مخاطرات زمين‌شناسي در رشت مستقر مي‌شود.