ارتقاي دو پلهاي ايران در رشد توليدات صنعتي
خبرگزاري تخصصي معدن-بر پايه تازهترين گزارش سايت «فكتبوك» آمريكا، رتبه جهاني ايران از نظر نرخ رشد توليدات صنعتي همچنان در حال بهبود است.
خبرگزاري تخصصي معدن-بر پايه تازهترين گزارش سايت «فكتبوك» آمريكا، رتبه جهاني ايران از نظر نرخ رشد توليدات صنعتي همچنان در حال بهبود است.
به گزارش معدن نيوز؛ در گزارش اين واحد تحقيقاتي آمده است: رتبههاي ارائه شده در اين گزارش براساس تازهترين آمار و اطلاعات گردآوري شده از سوي كارشناسان تعيين و ثبت شدهاند. در تازهترين گزارش فكتبوك، رتبه ايران از نظر نرخ رشد توليدات صنعتي (بدون در نظر گرفتن بخش نفت و گاز) در ميان 167 كشور جهان 22 اعلام شده است. در گزارش پيشين، اين رقم 24 اعلام شده بود.
ثبت رتبه 22 جهان در رشد توليدات صنعتي براي ايران درحالي صورت ميگيرد كه كشورمان تحت شديدترين تحريمهاي اقتصادي قرار دارد و غرب (بويژه آمريكا) ميكوشد تا با اعمال محدوديتهاي اقتصادي و تجاري، ايران را از پيگيري برنامه هستهاي صلحآميزش باز دارد و از قدرت اين كشور در منطقه استراتژيك خاورميانه بكاهد. طي دهه گذشته، قدرت ايران و نقش آن در معادلات سياسي و اقتصادي منطقه خاورميانه روز به روز افزايش يافته است. از ديد كارشناسان، اين روند براي آمريكا كه ميكوشد از طريق تقويت توان نظامي و اقتصادي رژيم صهيونيستي و حكومتهاي همپيمان خود در خاورميانه، كشورهاي اين منطقه را به پيروي از سياستهايش وا دارد، غيرقابل قبول است. به گفته يك كارشناس امور اقتصادي در آلمان، عصبانيت واشنگتن از تهران بهخوبي قابل درك است. هانس بورگن ميگويد: با وجود اعمال تحريمهاي متعدد از سوي شوراي امنيت (كه همگي تحت فشار غرب اعمال شدهاند) و نيز اعمال تحريمهاي يكجانبه از سوي آمريكا و اتحاديه اروپا، اقتصاد ايران در بخشهاي مختلف مداوما در حال رشد است و اين رشد در بعضي از بخشها چشمگير است. البته بحران مالي و ركود اقتصادي كه هماكنون سراسر جهان را تحت تاثير قرار داده، موجب كاهش نرخ رشد اقتصادي ايران نيز شده است اما اين كاهش به هيچوجه با افت اقتصادهاي توسعهيافته و صنعتي جهان قابل مقايسه نيست. آقاي بورگن ميافزايد: ايران با در پيش گرفتن سياستهاي هوشمندانه ميكوشد تا از تاثير تحريمها بر اقتصاد خود بكاهد و بهنظر من تاكنون در اين راه موفق بوده است.
در همين حال، يك كارشناس اقتصاد بينالملل در نيويورك با اشاره به تازهترين گزارش فكتبوك گفت: به نظر من، ثبت رتبه 22 جهاني در رشد توليدات صنعتي براي كشوري مثل ايران موضوعي جالب توجه است. الكساندر شرمن ميافزايد: با توجه به تحريمهاي اقتصادي بلندمدتي كه از سوي غرب عليه ايران اعمال شده، دستيابي به اين رتبه يك پيروزي چشمگير بهشمار ميرود. وي در ادامه افزود: اگر نظر من را بخواهيد، ايران طي چند سال آينده به پيشرفتهاي صنعتي قابل ملاحظهاي دست خواهد يافت و به قدرت اقتصادي و بازرگاني برتر در خاورميانه تبديل خواهد شد. او همچنين به ريسكهايي كه اقتصاد ايران را تهديد ميكنند، اشاره كرد و گفت: افزايش نرخ بيكاري و تورم، دو تهديد بزرگ براي اقتصاد ايران بهشمار ميروند. بنابراين بايد در صدر اولويتهاي دولت ايران قرار بگيرند.
با نگاهي گذرا به گزارشهاي چند سال اخير فكتبوك درمييابيم كه رتبه ايران از نظر رشد توليدات صنعتي با جهشي چشمگير مواجه بوده است. به عنوان مثال، در سال 2005 رتبه ايران در ميان 167 كشور جهان 104 تعيين شده بود. اين رقم يكسال بعد به 111 رسيد كه نشاندهنده سقوط هفتپلهاي بود. اما در سال 2007 ايران با 19 پله رشد به رتبه 92 جهان دست يافت. در سالهاي 2008 و 2009 رتبه ايران به ترتيب به 57 و 29 جهان رسيد. در گزارشي كه فكتبوك در ژانويه 2009 منتشر كرد، رتبه ايران 65 اعلام شده بود كه در گزارش نهايي به 57 تغيير كرد. در گزارش جديد فكتبوك، نرخ رشد صنعتي ايران بالاتر از بسياري از كشورهاي صنعتي و پيشرفته همچون آمريكا، انگلستان، آلمان، فرانسه، ايتاليا، روسيه، اسپانيا، ژاپن، كرهجنوبي، برزيل، سنگاپور و استراليا قرار گرفته است. در منطقه خاورميانه نيز تنها كشور قطر بالاتر از ايران قرار گرفته است.
برپايه برابري قدرت خريد، ايران شانزدهمين اقتصاد بزرگ جهان بهشمار ميرود. به گفته كارشناسان، ايران يكي از معدود كشورهاي جهان است كه از بحران مالي سال 2008 تاثير مستقيم نپذيرفته است.