اجراي طرح هاي تجهيز معادن زغالسنگ تا ظرفيت 6/4 ميليون تن
پايگاه خبري معدن نيوز-اجراي برنامه افزايش ظرفيت توليد زغالسنگ کک شو در چارچوب طرحهاي تجهيز اين گونه معادن براي رشد توليد تا 4/6 ميليون تن در سال جاري به عنوان يک برنامه جدي در سال 92 پيگيري ميشود.
به گزارش معدن نيوز، طرح جامع زغالسنگ و طرحهاي تجهيز معادن زغالسنگ توسط بخش خصوصي و دولتي در مناطق کرمان، البرز شرقي، البرز مرکزي و طبس در حال اجراست.
ميزان سرمايهگذاري طرحهاي تجهيز معادن زغالسنگ در بخش تجهيز معادن و ساخت کارخانههاي زغالشويي، 607ميليون يورو و هفت هزار و 590 ميليارد ريال پيشبيني شده است. وزارت صنعت، معدن و تجارت نيز انتظار دارد با بهرهبرداري از اين طرحها 10هزار نفر به طور مستقيم و 18هزار نفر به شکل غيرمستقيم وارد چرخه اشتغال شوند.
ظرفيتسازي بخش دولتي و خصوصي براي توليد کک در قالب پنجمين برنامه توسعه کشور در حال اجراست و با توجه به پيشرفت طرحهاي ککسازي، انتظار اين است که طرحهاي تجهيز زغالسنگ با سرعت مناسبي پيش رود تا نياز واحدهاي ککسازي به اين ماده اوليه تامين شود.
آمارهاي جهاني مربوط به سال 2011 نشان ميدهد، ميزان توليد فولاد در سطح جهان به يک هزار و 500 ميليون تن رسيد که 66 درصد اين ميزان به روش کوره بلند و بقيه به شيوه آهن اسفنجي و کوره قوس الکتريکي صورت گرفت.
اين اطلاعات حاکي از آن است که امروز 65 درصد مصرف جهاني فولاد در قاره کهن صورت ميگيرد و کشور چين با 44/5 درصد توليد، 45درصد مصرف جهان را از آن خود کرده است. اين در حالي است که ايران با ظرفيت 20 ميليون تني در اين بخش، سال گذشته به توليد حدود 17ميليون تن دست يافت. در همين حال، دستاندرکاران وزارت صنعت، معدن و تجارت نيز از سال92 به عنوان آغاز دوره رونق توليد و فرآوري معادن بخش زغالسنگ کشور ياد ميکنند.
امير اميني معاون وزير صنعت، معدن و تجارت نيز به تازگي اعلام کرد: ارديبهشت امسال کارخانه 900 هزار تني ککسازي ذوب آهن اصفهان و در مرداد، مرحله نخست کارخانه ککسازي بخش خصوصي در کرمان با ظرفيت 400 هزار تن وارد مدار توليد ميشوند که سالانه بيش از 1/8ميليون تن کنسانتره زغال سنگ نياز دارند.
انتظار ميرود با بهرهبرداري از ديگر کارخانههاي ککسازي به ويژه ککسازي طبس و مرحله دوم طرح ککسازي بخش خصوصي در کرمان در سال هاي آتي، نياز به زغال سنگ کنسانتره افزايش يابد.
رئيس هيات عامل سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران در اين خصوص گفت: تأمين مالي دو معدن خمرود کرمان (با 400 هزار تن ظرفيت) و پروده چهار طبس (با 450 هزارتن ظرفيت) انجام شده است.
قرار است برنامه عملياتي تجهيز اين معادن امسال آغاز شود که با بهرهبرداري از آنها، بخشي از نياز کشور تأمين خواهد شد. از سوي ديگر، شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران (وابسته به ايميدرو) طرح تجهيز معادن زغالسنگ طبس با هدف توليد سالانه 750 هزار تن کنسانتره زغالسنگ کک شو را اجرا کرد که از سال 80 آغاز شده و خرداد سال 87 به پايان رسيد. بهرهبرداري از اين طرح يکهزار و 500 نفر را به طور مستقيم و دو هزار و 500 نفر را به شکل غيرمستقيم مشغول به کار کرد.
براي راهاندازي اين طرح يک هزار و 531 ميليارد ريال سرمايهگذاري ريالي از محل منابع داخلي و عمومي و 153ميليون دلار سرمايهگذاري ارزي به صورت فاينانس انجام شد.
دست اندرکاران صنعت فولاد بر اين باورند که سياست تحريم غرب نقش بسزايي در خودباوري اين صنعت به دنبال داشته به گونهاي که روند بوميسازي قطعات مورد نياز فولادسازان شتاب گرفته و در فولاد مبارکه متجاوز از 35 هزار قطعه مورد نياز بوميسازي شده است.