صنایع معدنی

مدیر مجتمع پتاس خور و بیابانک خبر داد:

تولید ۳ محصول استراتژیک

تولید ۳ محصول استراتژیک
پایگاه خبری معدن نیوز - به زودی مزایده انتخاب سرمایه گذار جهت احداث واحد صنعتی تولید کلرید کلسیم، اکسید منیزیم و سولفات پتاسیم از شورابه های مجتمع پتاس خور و بیابانک در استان اصفهان برگزار می شود.
  بزرگنمايي:

پایگاه خبری معدن نیوز - به زودی مزایده انتخاب سرمایه گذار جهت احداث واحد صنعتی تولید کلرید کلسیم، اکسید منیزیم و سولفات پتاسیم از شورابه های مجتمع پتاس خور و بیابانک در استان اصفهان برگزار می شود.
به گزارش پایگاه خبری معدن نیوز، علی علوی نایینی مدیر مجتمع پتاس خور و بیابانک با بیان این مطلب گفت: متعاقب راه اندازی کارخانه پتاس و با توجه به وجود زیرساخت های مناسب، چند طرح توسعه ای که نتیجه فعالیت های پژوهشی انجام شده در مجتمع می باشد، با هدف ایجاد ارزش افزوده محصولات طرح در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: احداث کارخانه 30 هزار تنی کلرور کلسیم (قابل مصرف در صنایع حفاری نفت)، 20 هزار تنی اکسید منیزیم (قابل مصرف در صنایع نسوز)، احداث کارخانه 20 هزار تنی سولفات پتاسیم (قابل مصرف در صنایع کشاورزی) با هدف جلوگیری از خروج ارز ناشی از واردات این محصول استراتژیک، احداث کارخانه 820 هزار تنی سود کاستیک با مشارکت بخش خصوصی که عملیات اجرایی آن در آیندهای نزدیک آغاز خواهد شد و نیز احداث کارخانه 10 هزار تنی تولید انواع نمک های خوراکی، دارویی و رژیمی ازجمله طرح های توسعه ای در منطقه خور و بیابانک است.
نایینی خاطر نشان کرد: ساخت کارخانه های توسعه ای مجتمع پتاس خور و بیابانک در راستای اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و منویات سال 95 مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل با مشارکت بخش خصوصی اجرایی خواهد شد.
مدیر مجتمع پتاس خور و بیابانک با اشاره به ایجاد طرح گردشگری در منطقه گفت: توجه ویژه دولت تدبیر و امید به صنعت رو به رشد و اشتغالزای گردشگری و شرایط خاص و منحصر بفرد اقلیمی و زمین شناسی مجتمع پتاس ما را بر آن داشت تا طرح جامع گردشگری مجتمع پتاس خور و بیابانک را با هدف جذب گردشگر تهیه و تدوین کرده و پس از دریافت موافقت مقامات مسئول، اقدامات عملی آن را آغاز کنیم.
وی تصریح کرد: هم اکنون در مرحله دریافت مجوز از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان هستیم و اجرایی شدن این طرح با مشارکت بخش خصوصی، رونق صنعت گردشگری به ویژه ژئوتوریسم را در منطقه فراهم خواهد کرد.
علوی نایینی با اشاره به تاریخچه شورابه های پتاس در منطقه خور و بیابانک گفت: عملیات پی جویی و اکتشاف سراسری ذخایر شورابه ای و سنگی پتاس کشور از سال 1368 و در قالب طرح اکتشاف و تجهیز ذخایر پتاس آغاز شد که پس از انجام مطالعات مقدماتی و بررسی وضعیت ذخایر کشور از نظر عیار عناصر و یون های مزاحم، پلایای خور و بیابانک به عنوان اولویت اول جهت احداث کارخانه کلرور پتاسیم تعیین شد.
مدیر مجتمع پتاس خور و بیابانک یادآور شد: مطالعات اکتشافی پلایای خور با وسعت 2 هزار کیلومتر مربع بین سال‌های 76 تا 79 انجام شد که نتیجه آن تخمین ذخیره 450 میلیون مترمکعب شورابه قابل استخراج در این پلایا بوده و با توجه به ظرفیت تولید 50 هزار تنی کارخانه فرآوری پتاس، عمر معدن بالغ بر 30 سال تخمین زده شده است.
وی در ادامه اظهار کرد: شورابه این پلایا علاوه بر پتاس، دارای املاح معدنی با ارزشی از قبیل کلرور کلسیم، کلرور منیزیم، نیترات کلسیم، لیتیم و نمک شورابه ها می باشد و کارخانه پتاس خور و بیابانک که اولین کارخانه تولید پتاس در کشور می باشد در سال 86 راه اندازی شد اما پس از مدت کوتاهی به دلیل مشکلات ناشی از تحریم ها و ... تعطیل شد و مجدد با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و با حمایت های بی دریغ ریاست هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و تلاش های شبانه روزی پرسنل بومی مجتمع این کارخانه در اواسط 94 دوباره راه اندازی شد و طلسم تولید ماده استراتژیک پتاس در ایران شکسته شد.
علوی نایینی گفت: پس از گذشت یک سال از روند فروش محصول به صورت برگزاری مزایده عمومی، در هفته گذشته نیز نخستین محموله پتاس به میزان 500 تن در بورس کالا به فروش رسید.



   shortlink:  
شرکت فولاد مبارکه
شرکت فولاد هرمزگان
علی بابا
فولاد خوزستان
شرکت فولاد غدیر نی ریز
شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
شرکت گهرزمین
فولاد سنگان
آلومینای ایران جاجرم
شرکت صبافولاد