فولاد و آهن

پاسخ روابط عمومی ذوب آهن به گزارشی کذب علیه این شرکت

استراتژی‌های ترکیبی در ذوب آهن،‌ مادر صنعت فولاد کشور

استراتژی‌های ترکیبی در ذوب آهن،‌ مادر صنعت فولاد کشور
با توجه به درج مطلبی در یک خبرگزاری با عنوان « ذوب‌آهن اصفهان ورشکسته شد »، جوابیه زیر از سوی روابط عمومی ذوب آهن اصفهان منتشر شد.
  بزرگنمايي:

با توجه به درج مطلبی در یک خبرگزاری با عنوان « ذوب‌آهن اصفهان ورشکسته شد »، جوابیه زیر از سوی روابط عمومی ذوب آهن اصفهان منتشر شد.
ذوب آهن اصفهان مادر صنعت فولاد کشور همچون تمام صنایع فولادی کشور و حتی جهان به دلیل بحران صنعت فولاد طی 3 سال گذشته، با مشکلات نقدینگی و بدهی مواجه است که برای برون رفت از این مشکلات، راهکارهای متعدد و استراتژی‌های ترکیبی را اتخاذ کرده است. یکی از بارزترین این سیاست‌ها، ایجاد تنوع در تولید و همچنین تولید محصولات با ارزش افزوده بالا همچون ریل و تیرآهن بال پهن است که صنعت ریلی و صنعت ساختمان کشور را متحول می‌سازد.
 اما علاوه بر فعالیت‌های این شرکت، برخی عوامل بیرونی می‌تواند در حل مشکلات این صنعت و سایر صنایع موثر باشد. از جمله این عوامل بیرونی می‌توان به اتخاذ سیاست‌های حمایتی دولت از تولید ملی و همچنین اطلاع رسانی صحیح رسانه‌ها اشاره کرد. در واقع در شرایط کنونی که به دلایل مختلف، شاهد رونق اقتصادی در کشور نیستیم، حداقل انتظاری که از رسانه‌ها می‌رود این است که با نقدهای سازنده و گزارش‌های مستند به حمایت از تولید داخلی بپردازند نه اینکه با برجسته‌سازی آمارهای بدهی و وام‌های بانکی که صرف توسعه اقتصادی و تولید ملی شده است، به یک برند معروف جهانی بتازند و همه مشکلات اقتصادی کشور، خشکی زاینده رود و آلودگی هوای اصفهان را به این برند نسبت دهند و از به خاک افتادن غول صنعت فولاد کشور خبر بدهند.
علاوه بر این، مطرح کردن ورشکستگی برای شرکت‌ها نیاز به مراتب قانونی و اعلام مراجع قضایی دارد که با توجه به طی نشدن این مراحل برای ذوب آهن اصفهان، تیتر مطلب مذکور کذب و مصداق تشویش اذهان عمومی است و می‌تواند موجب دلسردی 16 هزار نفر از تلاشگران این شرکت و بیش از 100 هزار نفر که بطور غیر مستقیم از این شرکت ارتزاق می‌کنند، شود.
در این شرایط این سوال مطرح می‌شود که آیا کشورهای سرمایه داری و غربی که اقتصاد مقاومتی را سرلوحه کار خود قرار نمی‌دهند با یک برند معتبر، پرقدمت و شهیر خود اینگونه برخورد می‌کنند که در کشور اسلامی ما، با وجود تاکیدات مقام معظم رهبری در حمایت از تولید ملی، خبرگزاری موج برخلاف سایر رسانه‌ها که امروز بر تولید ریل ملی در ذوب آهن اشاره دارند، با حمله واژگانی به ذوب آهن، ‌این شرکت را « تابلوی مجسم نابودی صنعت فولاد در کشور » خطاب کند. آیا به راستی صنعت فولاد کشور که که صدها هزار نفر دراین صنعت و صنایع پایین دستی و بالادستی آن ارتزاق می‌کنند و معادن کشور به آن وابسته است، نابوده شده است!
این سخنان در چنین گزارشی تنها می‌تواند واردکنندگانی را خوشحال کند که با واردات محصولات بی‌کیفیت چین، نه تنها به صنایع، تولیدکنندگان و کارگران صنعت و معدن کشور خیانت می‌کنند، بلکه با بهره گیری از این محصولات فولادی بی‌کیفیت وارداتی و فاقد استاندارد در صنعت ساختمان، جان مردم کشورمان را به خطر می‌اندازند. این درحالی است که ذوب آهن اصفهان به لحاظ کیفیت محصولات، از جایگاهی جهانی برخوردار است و محصولات این شرکت با برخورداری از استانداردهای بین‌المللی که هرسال مورد بازبینی و رصد قرار می‌گیرد، به کشورهای اروپایی و حوزه خلیج‌فارس صادر می‌شود. صادرات محصولات ذوب آهن باعث شد، این شرکت چندین سال متوالی به عنوان صادر‌کننده نمونه کشوری انتخاب و مورد تقدیر قرار گیرد.
در گزارش مذکور، پایین کشیدن کرکره ذوب آهن اصفهان، ‌کمک به اقتصاد کشور دانسته شده است حال آنکه برخی از مشکلات کنونی ذوب آهن دقیقاً حاصل کمک این شرکت طی سالیان گذشته به صنعت و اقتصاد کشور است. این مجتمع عظیم صنعتی که با تاسیس آن رویای دیرین ایرانیان از زمان سلسله قاجار تحقق یافت، با امکانات مالی و فنی خود زمینه ساز شکل گیری دیگر صنایع فولادی همچون فولاد خراسان، فولاد سبا و.. شد و نیروی انسانی متخصص این شرکت در شکل گیری سایر صنایع بزرگ فولادی کشور نقش ایفا کردند. این اقدامات و کمک‌های ذوب آهن به دلیل سیاست‌های دولت وقت، هیچ گاه در زمره دارایی‌های ذوب آهن محسوب نشد.
در بخش دیگری از این گزارش، از فرسودگی تجهیزات ذوب آهن و استفاده از شیوه کوره بلند انتقاد شده است. شاید این انتقاد حاصل گزارش هایی است که به سبک پشت میزی نوشته می‌شود و نویسنده بدون اینکه حتی یک بار موضوع یا محل مورد گزارش خود را دیده باشد، انتقاداتی مطرح می‌کند که دور از واقعیت است. شیوه کوره بلند یک شیوه رایج در تولید فولاد است که 70 درصد فولاد دنیا به این روش تولید می‌شود و به دلیل عدم استفاده وسیع از آهن قراضه، محصول با کیفیتی ارائه و به ویژه جهت محصولات ساختمانی به کار گرفته می‌شود. ذوب آهن اصفهان طی سال‌های گذشته بخش عمده خط تولید خود از جمله کوره بلندها را نوسازی کرد و دو کوره بلند فعال این شرکت از جدیدترین فناوری روز دنیا برخوردارند. باتری‌های کک‌سازی ذوب آهن نیز به طور کامل نوسازی و یک باتری جدید نیز ساخته شد. همچنین نوسازی و مدرنیزاسیون در فولادسازی، آگلومراسیون و سایر قسمت‌ها و بطور کلی مجموع این اقدامات تولید فولاد به شیوه کوره بلند را در کشور، بومی‌سازی کرد.
نویسنده گزارش مذکور که درگزارش خود اشاره‌ای گذرا و سطحی به تمام موضوعات صنعت فولاد کرده است، با بیان عبارت « دودهای دودکش کوره بلند »، به مسائل زیست‌محیطی نیز پرداخته است. این در حالی است که ذوب‌ آهن با انجام پروژه‌های زیست‌محیطی مختلف از جمله پروژه آسپراسیون کوره بلند، برای تبدیل شدن به صنعت سبز تنها منتظر اتمام پروژه غبارگیر کنورتور در بخش فولادسازی است که به زودی با حضور مسئولان کشوری بهره‌برداری از آن آغاز می‌شود. درخصوص استفاده از آب زاینده رود نیز، ‌پایین کشیدن کرکره‌های ذوب آهن نمی‌تواند آب را به این رودخانه بازگرداند چرا که مصرف کل صنایع اصفهان از آب زاینده رود تنها 5 درصد از آب این رودخانه است و ذوب آهن نیز یک مجتمع صنعتی در کنار سایر صنایع این استان است. ضمن اینکه این شرکت به دلیل مشکلات خشکسالی و بحران آب، میزان آب برداشتی خود از رودخانه را همواره کاهش داده و با استفاده از پساب و سایر پروژه‌های مربوطه، مصرف آب خود را بیش از 40 درصد کاهش داده است.
انتقاد دیگر این گزارش به مدرک لیسانس احمد صادقی مدیرعامل ذوب آهن اصفهان است که قضاوت در این مورد به عهده متخصصان و آشنایان با صنعت فولاد گذاشته می‌شود. شایان ذکر است وی از زمان شروع فعالیت مجدد خود در این شرکت با اتخاذ سیاست‌های مختلف، قیمت تمام شده محصولات این شرکت را به ازای هر کیلوگرم قریب به 500 تومان کاهش داد و این امیدواری را به وجود آورد که تا پایان سال شاهد سوددهی مادر صنعت فولاد کشور باشیم.




   shortlink:  
شرکت فولاد مبارکه
شرکت فولاد هرمزگان
علی بابا
فولاد خوزستان
شرکت فولاد غدیر نی ریز
شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
شرکت گهرزمین
فولاد سنگان
آلومینای ایران جاجرم
شرکت صبافولاد